Regio politieberichten bijgewerkt tot 13.40

EDE- De politie heeft woensdag 29 augustus aan de Lindelaan een 26-jarige man uit Ede aangehouden wegens bedreiging. Omstreeks 6.45 uur kreeg de politie de melding dat een man voor een woning stond te schreeuwen. Deze man zou een ketting in zijn hand hebben waarmee hij stond te zwaaien. De gewaarschuwde agenten troffen de man met de ketting ter plaatse aan. De agenten zagen dat de man draaibewegingen maakte met de ketting richting een 35-jarige man. Op het moment dat de 26-jarige de agenten zag, gooide hij de ketting op de grond. Hierop werd de man aangehouden wegens bedreiging met een wapen. 

EDE De politie heeft woensdag 29 augustus aan de Lindelaan een 26-jarige man uit Ede aangehouden wegens bedreiging. Omstreeks 6.45 uur kreeg de politie de melding dat een man voor een woning stond te schreeuwen. Deze man zou een ketting in zijn hand hebben waarmee hij stond te zwaaien. De gewaarschuwde agenten troffen de man met de ketting ter plaatse aan. De agenten zagen dat de man draaibewegingen maakte met de ketting richting een 35-jarige man. Op het moment dat de 26-jarige de agenten zag, gooide hij de ketting op de grond. Hierop werd de man aangehouden wegens bedreiging met een wapen. 

SCHERPENZEEL- Woensdag 29 augustus is een 66-jarige voetgangster uit Renswoude gewond geraakt. Bij het ongeval waren ook een auto en een vrachtauto betrokken. 
De vermoedelijke toedracht van het ongeval is als volgt. Een 36-jarige vrachtwagenchauffeur stond geparkeerd aan de linkerzijde van de Dorpsstraat. Een 73-jarige autobestuurster uit Renswoude had haar auto geparkeerd op een parkeerplaats bij een winkel aan de Dorpsstraat. De 73-jarige wilde met haar auto de parkeerplaats verlaten om de Dorpsstraat op te rijden. Hierbij blokkeerde de 
vrachtwagen haar zicht. Zij stond voor de vrachtwagen stil en kon niet om de vrachtwagen heen om de weg op te rijden. De 66-jarige vrouw uit Renswoude liep te voet vanaf Plein 1940 richting de parkeerplaats die de 73-jarige wilde verlaten. Hierbij liep zij tussen de voorzijde van de vrachtauto en de auto van 73-jarige door. Op dat moment sprak de 73-jarige de voetgangster aan met de vraag of de weg vrij was om door te rijden. Tijdens dit gesprek trok de vrachtwagenbestuurder op met als gevolg dat de 66-jarige klem kwam te zitten tussen de voorzijde van de vrachtwagen en de linkerflank van de personenauto. De autobestuurster is hierop naar achter gereden om de voetgangster te bevrijden. De 66-jarige is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar ziekenhuis de Gelderse Vallei. De vrachtchauffeur is aangehouden wegens het veroorzaken van een ongeval. 

EDERVEEN – De politie heeft op 29 augustus rond 22.30 uur twee personen aangehouden. De twee zouden met laserpennen eerst een helicopter van de landmacht en vervolgens een helicopter van de ter plaatse gekomen luchtvaartpolitie hebben aangestraald. 
Dit is strafbaar aangezien het kan leiden tot oogletsel van de inzittenden. Bovendien kan het het zicht belemmeren van de piloot waardoor de vliegveiligheid in gevaar wordt gebracht. 
De aangehouden personen zijn een 22-jarige man uit Loenen aan de Vecht en een 17-jarige jongen uit Ederveen. 
De twee konden door de helicopter worden gelokaliseerd, waarop de politie op de grond tot aanhouding kon overgaan. De twee zijn meegenomen naar het bureau. De pennen zijn aangetroffen en in beslaggenomen.


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen