Belang Komgrens verlegging Spankeren

SPANKEREN – In de Raadsvergadering van dinsdagavond 25 februari jongstleden werd gesproken over de komgrens bij Spankeren. D66 heeft voorgesteld het agendapunt deze vergadering niet te behandelen. Voor dit onderwerp waren veel mensen in het gemeentehuis aanwezig. 

Wij begrijpen dat het voor hen teleurstellend is dat nog er nog geen besluit is genomen. Wij betreuren het ook dat zij voor niets naar het gemeentehuis zijn gekomen. Wij vinden het onderwerp echter wel belangrijk en zijn van mening dat wij onvoldoende informatie hadden om een gewogen besluit te kunnen nemen. 
Het voorstel van het college voldeed niet aan de raadbrede motie waarin het college werd opgedragen met een voorstel tot komgrens wijziging te komen en daarbij alle consequenties in kaart te brengen. Reeds op de informatieavond hebben wij aangegeven dat de afweging en argumentatie eenzijdig van aard was. De aandacht was gericht op een veilig en doelmatig gebruik van de weg en niet op de veiligheid van omwonenden, fietsers en voetgangers.  
Ook vanuit de inspraak is hierop gewezen. Op ons verzoek is door het college nogmaals contact opgenomen met de Provincie Gelderland. Op basis van dat gesprek ontving de Raad een memo van het college waarin een substantieel ander bedrag werd genoemd dan de genoemde kosten in het voorstel. Verder was er geen afweging tussen voor- en nadelen in het voorstel opgenomen. 
Dit betekende dat wij op basis van de stukken geen zorgvuldig besluit konden nemen. Wij zullen ieder initiatief om dit onderwerp weer op de agenda te krijgen steunen, waarbij wij zullen pleiten voor een nieuw voorstel tot komgrenswijziging waarbij alle consequenties, positief en negatief, in kaart worden gebracht. 
Hiermee wordt ons ins ziens recht gedaan aan de raadsbreed aangenomen motie van 20 oktober 2013. 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen