Werkconferentie PvdA over Armoede en Eenzaamheid in Dieren

Foto: PVDA Rheden

DIEREN – De Partij van de Arbeid organiseert zaterdag 27 januari een brede werkconferentie over Armoede en Eenzaamheid in Rheden onder het motto ‘samen werken, samen zorgen’.

Werkloosheid, kinderarmoede en eenzaamheid

De conferentie wordt gehouden in het Duynhuis te Dieren. Er zijn diverse maatschappelijke instanties uit de gemeente uitgenodigd om ervaringen en oplossingen te delen. Aan de orde komen thema’s als werkloosheid, kinderarmoede en eenzaamheid. De PvdA hoopt met de uitkomsten de komende vier jaar in de gemeente Rheden te komen tot een gericht beleid op deze thema’s. Zo wil de partij de nog niet benutte ‘Klijnsma gelden’ in Rheden goed gaan besteden.

Samen vooruit

Ook in Rheden is de langdurige armoede de afgelopen jaren toegenomen. Om die negatieve ontwikkeling te keren moeten alle partijen samen werken aan oplossingen. De conferentie heeft tot doel ervaringen en kennis van die partijen te delen. PvdA kamerlid Gijs van Dijk zal de informatie ook gebruiken voor het grote landelijk project rond armoede eenzaamheid.

Ervaringen delen

Tot de uitgenodigde instanties horen onder meer ‘het Inloophuis’, de Voedselbank, de Kleding- en weggeefbank ‘4Noppes’, stichting de Boei, Siza en Pand 31. Inwoners van Dieren en de wijk Stenfert zijn harte welkom om hun ervaringen te delen. De conferentie vindt plaats in het pas geopende Duynhuis aan de Van der Duyn van Maasdamstraat 63 en duurt van 10.00 tot 12.00 uur.

Kijk voor meer informatie ook op: https://rheden.pvda.nl/

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen