Rhedense PvdA zet zich in voor sociale woningbouw

Foto: PVDA Rheden

PVDA – De Rhedense woonvisie is opgesteld in samenwerking met makelaars, woningbouwverenigingen en andere kenners van de Rhedense woningmarkt.

Uit analyse van de markt blijkt dat er in de gemeente Rheden behoefte is aan een kernvoorraad van 6.077 sociale huurwoningen. Dat zijn woningen om hardwerkende inwoners en mensen met een laag inkomen een betaalbaar dak boven hun hoofd te geven.

Woningen om jongeren de kans te bieden om in de buurt van hun ouders in de eigen gemeente te blijven wonen. Er zijn in de gemeente Rheden ca. 5.800 sociale huurwoningen. Dat zijn er dus ruim 250 te weinig. Alle reden waarom de PvdA zich in blijft zetten voor een goed aanbod aan betaalbare huurwoningen.

Aanzuigende werking door ruimhartig minima en armoedebeleid?

Geen mens verdient het om in armoede te moeten leven. Doelmatig minima en armoedebeleid is noodzakelijk om inwoners de kans te bieden om mee te kunnen doen. Om kinderen de kans te bieden om op school mee te kunnen doen aan alle activiteiten die georganiseerd worden. Om kinderen de basisvoorzieningen te geven die nodig zijn.

Een laptop is op de middelbare school noodzakelijk. Verhuizen voor €40,- meer omdat de gemeente Rheden een doelmatig armoedebeleid heeft? Het is niet aangetoond of onderbouwd met feiten! Een verhuizing kost veel geld en de huizen zijn maar mondjesmaat in Rheden beschikbaar.

De wachttijd op een huis is 8 tot 20 jaar. Alle reden om als PvdA werk te blijven maken van extra betaalbare huur- en koopwoningen. Investeren in werk, wonen , welzijn en zorg is investeren in de toekomst voor jong en oud.

Lees meer politiek: https://rheden.nieuws.nl/politiek/

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen