De verkiezingen komen er aan in gemeente Rheden

Foto: Alle politieke Partijen gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. In aanloop daar naar toe zijn er verschillende activiteiten om inwoners te informeren hierover.

Voor inwoners die nog niet weten op welke partij zij moeten stemmen, staat vanaf nu de stemhulp: rheden.mijnstem.nl  en de Kieswijzer gemeente Rheden online.

Via rheden.mijnstem.nl  en de Kieswijzer gemeente Rheden kunnen inwoners van de gemeente Rheden ontdekken welke politieke partij het beste bij hen past. Bij het maken van de stemhulp is geïnventariseerd welke thema’s er spelen op lokaal niveau en welke plannen de partijen hebben. Met stellingen over gemeentelijke thema’s krijgen inwoners snel inzicht in partijstandpunten. De stellingen in de stemhulp laten ook zien op welke thema’s de partijen van mening verschillen. Meer informatie hierover vindt u op: https://rheden.nieuws.nl/politiek/115100/ga-kiezen-gemeenteraadsverkiezingen/

Wat gebeurt er nog meer tot 21 maart?

  • Op rheden.nieuws.nl/politiek kunt u alle publicaties van de politieke partijen van gemeente Rheden lezen. Op de Facebookpagina’s Rheden Politiek en Nieuws uit Rheden e.o. kunt u reageren op deze publicaties en wellicht in debat gaan met voor- en tegenstanders, heeft u een (politieke) vraag? Stel hem dan daar en geef de pagina’s in ieder geval een Like.
  • In het huis-aan-huisblad Regiobode van nu tot 21 maart geven politieke partijen 3 keer hun mening over belangrijke thema’s.
  • In 7 vlogs roept burgemeester Carol van Eert inwoners op te gaan stemmen.
  • Dagblad De Gelderlander organiseert op maandag 12 maart een verkiezingsdebat met alle politieke partijen. Locatie nog niet bekend.
  • Omroep Gelderland komt op woensdag 14 maart met een grote verkiezingsbus naar Dieren en Rozendaal. Vanuit de bus maakt Omroep Gelderland in samenwerking met Studio Rheden 2 uitzendingen. Lijsttrekkers van de verschillende partijen worden geïnterviewd, inwoners en bezoekers mogen duidelijk maken wat zij vinden dat de politiek de komende 4 jaar niet mag laten liggen. Leerlingen gaan met de lijsttrekkers in debat. Iedereen is van harte welkom in de bus. De bus staat van 10.00 tot 12.00 uur bij Het Rhedens in Rozendaal, Kleiberglaan 1 en van 14.00 tot 16.00 uur bij Het Rhedens,Doesburgsedijk 7 in Dieren.

Referendum

Naast de verkiezingen voor de gemeenteraad kunnen inwoners op 21 maart ook hun stem uitbrengen in een raadgevend referendum over de vernieuwde Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (WIV). Meer weten? Ga naar https://www.referendum-commissie.nl/referendum-wiv-2017

Informatie

Kijk voor meer informatie over onder andere de stemhulp, stempassen, stemlocaties op www.rheden.nl/verkiezingen.

Burgemeester Carol van Eert:

“Ik kan inwoners niet zeggen op wélke partij zij moeten gaan stemmen. Daar ga ik niet over. Maar ik kan inwoners wél oproepen om te gaan stemmen en vertellen waarom dat belangrijk is. Hou daarom de komende tijd mijn vlogs in de gaten via facebook.com/rheden”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen