Constans Pos stopt als wethouder voor GroenLinks in college B&W Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – GroenLinks wethouder Constans Pos is na de lokale verkiezingen op 21 maart niet meer beschikbaar als bestuurder van gemeente Rheden.

Dit laat de lokale afdeling van GroenLinks vrijdag 9 maart in een persbericht weten. Pos keert terug als raadslid.

Constans Pos houdt zich in gemeente Rheden bezig met verschillende onderwerpen. Hij is verantwoordelijk voor onderwijs, jeugd, kunst en cultuur, afval en grondstoffen, circulaire economie en de Wet maatschappelijke ondersteuning. Daarnaast is hij dorpswethouder van Velp, Dieren en Spankeren.

Pos licht zijn besluit om te stoppen als bestuurder toe:

“. Toch past de functie van raadslid mij beter. Op die plek zit ik het meest in mijn kracht. Als wethouder had ik soms moeite zaken onder de aandacht te krijgen. Als raadslid kan ik glashelder de kijk van GroenLinks op maatschappelijke ontwikkelingen geven.” De afgelopen vier jaar heb ik met veel plezier en toewijding mijn rol als wethouder ingevuld

Pos is momenteel lijsttrekker van GroenLinks:

“Na de verkiezingen geef ik graag ruimte aan andere mensen van GroenLinks. Ik voel aan mijn water dat veel Rhedenaren op 21 maart GroenLinks gaan stemmen. Ons gedachtegoed van een schone en eerlijke samenleving krijgt steeds meer voet aan de grond. Recente peilingen laten zien dat GroenLinks in een aantal steden de grootste partij kan worden. Als we groeien, hebben we ook in onze gemeente de beste lokale bestuurders nodig. Die wil ik alle ruimte geven.” 

Mensenmens

De lokale afdeling van GroenLinks staat dubbel en dwars achter zijn besluit. Fractievoorzitter Tjwan Oei: “Ik ken Constans als een echt mensenmens. Hij kan groepen mensen enthousiasmeren en met elkaar verbinden. De afgelopen vier jaar heeft hij dat als wethouder met verve gedaan. Of het nu de jeugd is, onze vrijwilligers in de buurthuizen of de ouderen in onze gemeente, Constans heeft op zijn joviale manier altijd interesse en een moment voor een praatje. Ook de ambities op bijvoorbeeld het gebied van inwonerparticipatie en circulaire economie heeft hij met enthousiasme uitgedragen. Jammer dat hij niet nog vier jaar doorgaat als wethouder. Tegelijkertijd zijn we blij dat hij wil terugkeren als raadslid om de ambities van GroenLinks te realiseren.”

Meer lezen over activiteiten waar Constans Pos bij betrokken was:

 

 

'
article
116034
GroenLinks wethouder Pos na verkiezingen beschikbaar als raadslid in Rheden
GEMEENTE RHEDEN – GroenLinks wethouder Constans Pos is na de lokale verkiezingen op 21 maart
https://rheden.nieuws.nl/politiek/116034/constans-pos-stopt-als-wethouder-voor-groenlinks-in-college-bw-rheden/
2018-03-09T15:09:37+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2017/10/09080125/Graffiti-Muurschildering-Dieren-08-10-2017-23.jpg
Constans Pos, gemeente Rheden, gemeenteraadsverkiezingen, GR2018, GroenLinks Rheden, Lijsttrekker, Mensenmens, raadslid, rheden.nieuws.nl, Wethouder
Nieuws, Politiek