Officiële start verkiezingscampagne gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Leerlingen van ROC A12 en ’t Rhedens hebben afgelopen donderdagmiddag 20 februari officieel de aftrap gegeven voor  de verkiezingscampagne.

Zij deden dat door het kieskompas in te vullen in aanwezigheid van de lijsttrekkers, burgemeester Petra van Wingerden, vertegenwoordigers van kieskompas en andere belangstellenden. 

w7sb5ql8qdloxnwieb5iwsjmu

De politieke partijen hebben tijdens de bijeenkomst ook hun verkiezingsprogramma’s aangeboden aan de burgemeester. De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 19 maart. 
De heer André Krouwel ontwikkelaar van kieskompas hield een korte speech over de mogelijkheden en het gebruik van kieskompas. Ook gaf hij aan dat het bijzonder belangrijk is om naar de kiezers toe te gaan en persoonlijk contact te zoeken, dit heeft een positieve invloed op het aantal stemmers. “Maak er ook vooral een feest van!” 
Los van hun afzonderlijke campagnes proberen de Rhedense politieke partijen ook samen zoveel mogelijk kiezers naar de stembus te krijgen. Op rheden.nl/verkiezingen2014 is een aparte verkiezingspagina ingericht. 
cytiku1u0mqkcmn3tm6l6biig
Op 10 maart vanaf 19:30 uur organiseert dagblad De Gelderlander een verkiezingsdebat in het gemeentehuis in De Steeg. De scholen organiseren daarnaast ook debatten waar de lijsttrekkers met elkaar in discussie gaan over lokale thema’s:
12 maart van 13.30 -15.00 uur: ’t Rhedens locatie Dieren
13 maart van 10.00- 11.30 uur: ROCA12 in Velp 
17 maart van 12.30-14.00 uur: ’t Rhedens locatie Rozendaal 
Leerlingen van de scholen gaven in het kort uitleg over de organisatie van de debatten en wat ze er van verwachten, en drukten alle aanwezigen op het hart ook vooral de jongeren te betrekken in de campagne. Ook het gebruik van Social Media, wat voor veel politieke partijen nog in de kinderschoenen staat, werd genoemd als belangrijk middel om jongeren te bereiken.
yq1pwo06tnrb9etbk0ifkx6ib
De verschillende politieke partijen kregen ook nog de kans hun verkiezingsprogramma officieel te overhandigen aan burgemeester Petra van Wingerden.
Burgemeester Petra van Wingerden-Boers, voorzitter van de gemeenteraad, hoopt op een hoge opkomst op 19 maart:”De gemeente is de overheid die het dichtst bij de burgers staat. Van het beheer van de openbare ruimte tot sport- en cultuurvoorzieningen en bestemmingsplannen: het gaat mensen allemaal rechtstreeks aan. In de komende jaren hevelt het Rijk ook een aantal belangrijke nieuwe taken over naar de gemeenten: jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen. De gemeenteraad bepaalt de hoofdlijnen van het beleid en vertegenwoordigt de inwoners. Ik roep dan ook al onze kiesgerechtigde inwoners op om hun stem uit te brengen”
Kieskompas: online stemhulp
Speciaal voor de gemeente Rheden is het kieskompas ontwikkeld. Het is te raadplegen op rheden.kieskompas.nl
Kijk ook voor meer informatie en uitleg over kieskompas naar een eerdere publicatie:
Klik op de bovenste foto voor een kort fotoverslag.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
jbabkwm2elyq17nzes2nrap6w
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen