CDA-campagne “Tussen de mensen” op stoom

GEMEENTE RHEDEN – Wie de posters heeft gezien kent inmiddels het thema van de CDA-campagne in de gemeente Rheden, Tussen de mensen. 

“Dat thema is niet voor niets gekozen: het  CDA Rheden is een partij voor en door mensen. Het is een partij die inwoners ruimte en vertrouwen geeft, vanuit de overtuiging dat het de beste manier is om onze dorpen leefbaar, sociaal en vol maatschappelijke en economische activiteit te houden”, zo vertelt Tjebbe Vugts, lijsttrekker van het CDA.
 
Er is de afgelopen vier jaar volop ingezet op voor mensen belangrijke voorzieningen, maar net zo goed op een solide financieel beleid. De invloed van het CDA was en is groot dankzij de vier CDA-raadsleden en wethouder Tjebbe Vugts (lijsttrekker CDA). 
Iedereen doet mee
Bij alle taken die nu op de gemeente afkomen zoals jeugdzorg, persoonlijke verzorging etcetera benadrukt het CDA het belang van de inbreng van alle betrokkenen. “Alleen door volop gebruik te maken van de inzet van betrokken organisaties en vrijwilligers, zal de gemeente dit in goede banen kunnen leiden”, is de overtuiging van Vugts. “En zorgen we ervoor dat Rheden een sociale gemeente blijft, waar zorg vanzelfsprekend is voor iedereen die dat echt nodig heeft.”
wprl9orej6fxyvgiyk4zf3ps7
Vrijwilligers
De vele vrijwilligers die maatschappelijk actief zijn hebben een bijzondere rol. “Zij vormen de ruggengraat van onze samenleving”, stel de lijsttrekker kernachtig die in dit verband ook wijst op het bloeiende verenigingsleven.
Zeven dorpen
De gemeente Rheden kent zeven prachtige dorpen, allemaal met hun eigen identiteit.  “CDA Rheden wil onze dorpen vitaal, aantrekkelijk en veilig houden”, vertelt Tjebbe. “Dorpen, waar mensen, jong en oud, zich thuis voelen. Dorpen, waar het goed en prettig wonen is. Dorpen, waar mensen omzien naar elkaar.”  Het CDA staat voor een gemeente die een goede leefomgeving voor haar inwoners waarborgt. Vugts: “Om dit te bereiken maakt het CDA zich sterk voor behoud van de basisscholen in alle dorpen,  zijn we tegen  extra goederentreinen over de IJssellijn en zetten we in op investeringen in levensloopbestendige woningen, zodat mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.”
Gezonde lokale economie
Stilzitten is er niet bij, zo maakt Vugts duidelijk. Daar is hij ook niet de persoon naar. “De komende periode gaan we ons als CDA  sterk maken voor een gezonde lokale economie. Daarbij kun je denken aan concrete maatregelen als het stoppen met betaald parkeren in Velp tot en met het ontwikkelen van een toekomstvisie op winkelcentra als Calluna en Groenestraat. Samen met inwoners en ondernemers willen we als CDA nadenken over het revitaliseren van winkelcentra en bedrijventerreinen die toekomstbestendig zijn, ook in de digitale tijd.”
Kom stemmen op 19 maart
“Er komt veel op de gemeenten, en zo ook op Rheden af”, besluit Vugts. “Maar door “tussen de mensen” te blijven staan, benutten we volop de kracht van de lokale samenleving. Op de kieslijst staan 12 mensen die zich hier allen vol voor zullen inzetten. Stem daarom op 19 maart CDA.”
  1. Tjebbe Vugts, Dieren
  2. Tanco Frijlink, Velp
  3. Monique Reinders, Rheden
  4. Bert de Lange, Dieren
  5. Herman Boesveld, Ellecom
  6. Rudi Klein Heerenbrink, Dieren
  7. Anco Stahlie, Velp
  8. Peter Paul Geelen, Dieren
  9. Willem Kruithof, Rheden
  10. Sezai Yilmaz, Dieren
  11. Jeroen van Gessel, Dieren
  12. Bert de Boer, Dieren
Meet weten over de standpunten van het CDA: ga naar de website
https://www.cda.nl/gelderland/rheden/
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
j6ga22gxcuz6qkzskkh7yr1rk
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen