De mening van een lezer: Noorderparallelweg Dieren

Foto:

Ten aanzien van politieke kwesties kunt u als lezer uw mening op Rheden Nieuws kwijt. Onder dit bericht kunt u reageren, ook via Social Media en de mail zijn reacties welkom. In dit bericht een betoog van Jan Veldhof over de perikelen rond het huis van zijn ouders aan de Noorderparallelweg te Dieren.

Door: Jan Veldhof
Dit is het huis Noorderparallelweg 25 te Dieren. Het is de woning van mijn ouders, Anna en Joop Veldhof. Beiden zijn tegen de negentig en zij willen er graag blijven wonen. Ondanks Traverse Dieren. Dat was acht jaar geleden ook al zo, toen in de tijd van plan Hart van Dieren, dat ten onder ging door een falend bestuur o.l.v. burgemeester P. van Wingerden–Boers. Toen ook al. 
Op de plaats van het huis van Anna en Joop heeft de gemeente Rheden een parkeergarage gepland. De buurt wil dat niet, maar Anna en Joop ook niet. Die twee staan sterk, want ze hebben het heft in handen. Er zijn andere mogelijkheden, zeggen ze, en bovendien, dat plan voor die garage is nog onder de rechter. 
De gemeente Rheden doet daar al te luchtigjes over. Dat blijkt uit een brief van B.& W. aan Anna en Joop. Het College schrijft: ‘we hebben een aanbod gedaan (via een ingehuurde firma), en we hebben dat herhaald (via idem).’ Het wordt nu tijd voor onteigening, dreigt men ze. En Anna en Joop? Die doen daar niets op uit. Verdienen die mensen geen bloemetje, burgemeester?
Intussen is huis nr. 21 door de gemeente gekocht voor 425.000 euro. De gemeente heeft haast. Men wil de woningen snel op asbest onderzoeken. Sloop is pas aan de orde als de uitspraak komt van de Raad van State. Dat kan nog even duren. Vraag is trouwens of die uitspraak positief is voor de gemeente. 
Intussen kregen de laatste bewoners van woningen aan de Noorderparallelweg van de gemeente onlangs een zetje. Zij ontvangen, als ze vóór 1 maart weg zijn, ieder een bedrag van een maandhuur voor elk jaar dat ze er hebben gewoond.  ‘Niet de moeite waard’, zeggen Anna en Joop. Zij willen enkel gewoon in hun huis blijven wonen en ze gaan niet weg. 
Misschien kan de parkeergarage óm hun huis worden gebouwd. Hun huis wordt dan een blijvend merkteken: ter aanduiding van het huidige gemeentebestuur, in het bijzonder ter aanduiding van vertrekkend wethouder König. Diens hoofdpijndossier is voor de opvolger, R. Haverkamp wellicht, als hij durft. 
Anna en Joop verzuchten: ‘Misschien krijgen we ooit nog eens raadsleden, die het wel opnemen voor hun kiezers.’
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen