PvdA Rheden wil actie Gemeente in Koninginnenbuurt Dieren

Foto: Google Maps

DIEREN – De PvdA fractie in Rheden heeft de aandacht van de gemeente gevraagd voor gevaarlijke verkeersituaties in de Koninginnenbuurt in Dieren.

Ten gevolge van langdurende werkzaamheden rond het NS station is het verkeer op de Harderwijkerweg aanzienlijk toegenomen. Het gevolg is dat automobilisten de wegen in de Koninginnenbuurt als sluiproutes gebruiken. Daardoor lopen met name scholieren op de fiets veel risico. De fractie vraagt om concrete maatregelen door de gemeente op zeer korte termijn.

Langdurige werkzaamheden

Als gevolg van de werkzaamheden aan o.a. de Noorder Parallelweg vanaf het NS station is het spitsverkeer op de Harderwijkerweg sterk toegenomen. Automobilisten proberen die te mijden door via de Koninginnenbuurt in de richting Zutphen te rijden.

Ook veel vrachtauto’s met werkmateriaal rijden gedwongen door de Koninginnebuurt. Veel scholieren mijden de drukke Harderwijkerweg en rijden ook door de buurt. Er zijn wel 2 kruisingen in die buurt gedeeltelijk aangepast maar dat lost het probleem onvoldoende op. Deze kruisingen zijn erg gevaarlijk geworden. Omwonenden melden dat daardoor gevaarlijke verkeersituaties ontstaan

Actie op korte termijn

De PvdA fractie heeft de gemeente gevraagd hier op korte termijn iets aan te doen. Er zouden obstakels op andere kruisingen in de buurt kunnen worden opgeruimd. Ook wordt de gemeente gevraagd de verkeersituatie in de buurt in te gaten te blijven houden. De verkeersdrukte op de Harderwijkerweg zal nog wel een jaar zo blijven denkt de PvdA fractie.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden