Rhedense wethouders bij “WNL op Zaterdag”

Foto: WNL op Zaterdag

GEMEENTE RHEDEN – Zaterdag 20 oktober 2018 om 16:00 uur waren 4 van de 5 wethouders van gemeente Rheden te gast bij het radioprogramma “WNL op zaterdag”, gepresenteerd door Margreet Spijker.

Ze begon met de markante uitspraak:

“De gemeente Rheden is een voorbeeld voor de toekomst van ons land.” en “De coalitie in Rheden is hetzelfde als die van de landelijke, behalve dat de PvdA in Rheden er bij hoort.” Echter was Gea Hofstede als PVDA-wethouder niet uitgenodigd voor dit gesprek.

De coalitie in gemeente Rheden is wat dat betreft bijna gelijk aan die van de landelijke politiek, echter is er bij de landelijke politiek geen inbreng van de PvdA aanwezig. Tijdens een voorstelronde kregen de wethouders de mogelijkheid zich te introduceren. Margreet spijker gaf aan dat gemeente Rheden de “Meest grijze gemeente van Nederland is.”

Het programma terugzien? Dat kan nog niet, maar binnenkort hier:

“Bevolkingspolitiek is de politiek van de toekomst”

Hiermee wilde Margreet Spijker aangeven dat er meer naar de inwoners/burgers van gemeenten geluisterd moet worden, alvorens er besluiten worden genomen. De presentatrice bracht ter sprake dat de gemeente Rheden de meest grijze gemeente van Nederland is en daarmee waarschijnlijk voorop loopt op de landelijke politiek ten aanzien van ouderen.

Een van de vragen was ook of de gemeente nog moeite gaat doen om meer jongeren naar de 7 kerkdorpen te krijgen of niet. Hierop werd duidelijk aangegeven door de 4 wethouders dat de gemeente echt wel moeite doet jongeren te binden. Studentenhuisvesting en starterswoningen staan hoog op het verlanglijstje. Maar vooral de senioren NIET wegjagen!

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden