Gelderse ChristenUnie-fractie op bezoek bij Landgoed Middachten

Foto: ChristenUnie

DE STEEG/ELLECOM – Op donderdag 14 maart deed de ChristenUnie-foodtruck gemeente Rheden aan, de Gelderse ChristenUnie-fractie bezocht Landgoed Middachten, vanwege de verantwoordelijkheid van de provincie voor natuurbeheer, landbouw en cultuurhistorie.

De ChristenUnie maakt met haar foodtruck een rondgang door Gelderland in verband met de Provinciale Staten verkiezingen.

Rentmeester Age Fennema en Henri Kleijer van Landgoed Middachten gaven een toelichting op het beheer van het landgoed. Het landgoed kan voor 80% zelf in de kosten van het regulier onderhoud voorzien. Voor de rest zijn bijdragen van het Rijk, gemeente Rheden en provincie Gelderland van belang. Voor het onderhoud van de tuin en voor restauraties van de gebouwen is de afhankelijkheid van de overheden veel groter.

Rentmeester Fennema is blij met de constructieve houding van de gemeente Rheden en de provincie Gelderland en hoopt dat deze samenwerking in de toekomst kan worden voortgezet. Lijsttrekker Dirk Vreugdenhil: Het is belangrijk dat we waardering hebben voor de mensen die ons erfgoed en onze natuur op landgoederen zoals Middachten beheren. Zij beheren de natuur op een verantwoordelijke manier.

Kijk voor meer informatie ook op: http://www.gelderland.christenunie.nl

ChristenUnie on Tour

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden