5 politieke partijen reageren op manifest ‘laat het doek niet vallen’

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN – Onlangs verscheen er een publicatie over het manifest ‘laat het doek niet vallen’ over de ontstane situatie bij Zalencentrum Theothorne, op rheden.nieuws.nl en in andere media. Het manifest wordt ondersteund door de politieke partijen SP en GPR Burgerbelangen uit de gemeenteraad.

Vijf andere politieke partijen uit de gemeenteraad geven graag een reactie op dit manifest.

PvdA-, VVD-, CU-, D66- en CDA-fractie:

“Ook wij spreken onze zorg uit over de ontstane situatie bij Zalencentrum Theothorne.

Deze situatie heeft volgens ons niets te maken met de nieuwe en verbeterde podiumregeling. Bij de bespreking hiervan waren alle betrokken partijen, waaronder ook de huurder en uitbater, tevreden over de hoogte van de subsidie die aan de verenigingen zou worden verstrekt.

De keus om ‘niet de stenen te subsidiëren’ maar juist de activiteiten van de verenigingen is er één geweest waarmee alle betrokkenen goed konden leven. De ontstane situatie is hoogstwaarschijnlijk het gevolg van een plotselinge huurverhoging van de verhuurder van Theothorne.

We hebben dus te maken met een situatie die in de sfeer van particulier ondernemerschap ligt en het is niet aan de gemeente om op de stoel van de ondernemers te gaan zitten.

Indien de huidige huurder van Theothorne onverhoopt besluit om geen nieuwe huurperiode aan te gaan, heeft de verhuurder nog 11 maanden om een nieuwe huurder te vinden voor het totale complex dat naast het podium nog een groot aantal andere voorzieningen bevat.

Uiteraard zullen we deze ontstane situatie blijven volgen want, zoals gezegd, ook bij ons zijn er zorgen over hoe alles verder zal lopen.”

Lees ook:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden