Stem 23 mei op Sjoerd Bakker(12), onze Gelderse VVD kandidaat

Foto: Sjoerd Bakker

POLITIEK – Bram Wieringa, raadsvolger van de VVD-fractie van gemeente Rheden heeft de de Gelderse VVD-kandidaat voor de Europese verkiezingen, Sjoerd Bakker een interview afgenomen.

Bram wil graag de kiezers van gemeente Rheden kennis laten maken met Sjoerd.

Wie is nu Sjoerd Bakker

Mijn naam is Sjoerd Bakker en ik woon in Bennekom, een groen dorp in de gelukkigste gemeente van Nederland, Ede. Daar woon ik samen met mijn man Alexander met wie ik al bijna 25 jaar samen ben. In Ede ben ik raadslid voor de VVD en daarnaast  ben ik ondernemer. Van huis uit ben ik computerprogrammeur en in 2010 gestart met het maken van een systeem voor de verkoop van tickets voor pret- en dierenparken dat vandaag de dag door de grotere parken in Nederland wordt gebruikt. Als IT’er word je getraind in het analyseren en oplossen van uitdagingen. Dat vind ik nog steeds het leukste wat er is.

Een pragmatische liberaal in het Europees Parlement

Ik noem mezelf een ‘pragmatisch groene Liberaal’. Dat betekent dat we de Europese landen meer in hun kracht moeten zetten om klimaatverandering aan te pakken. Nederland is de op een na grootste exporteur van landbouwproducten. Het is dan niet verstandig om deze kostbare landbouwgrond vol te leggen met zonnepanelen. Spanje heeft bijvoorbeeld veel meer zon. Frankrijk veel nucleaire energie, Zweden waterkracht. En Nederland? Wij hebben enorm veel knappe koppen. Uitvinders, innovatieve plannen en kennis. Allemaal gereedschappen die we op Europees niveau moeten inzetten. Laat dat onze bijdrage zijn!

Als pragmatische ondernemer kom ik mijn afspraken na

Mensen krijgen niet alleen een geboren en getogen Gelderlander in het Europees Parlement, ze krijgen een pragmatische ondernemer die waarde hecht aan afspraken. Als realist die zich goed beseft dat we met heel veel verschillende krachten te maken hebben die niet altijd hetzelfde doel voor ogen hebben. Ik zal als Gelderse ondernemer vechten voor ons land en voor onze prachtige provincie!

Wat neem je mee uit Gelderland?

In Wageningen ben ik geboren en een groot deel van mijn leven woonde ik vlakbij de prachtige bossen van het Renkums Beekdal en de Hoge Veluwe. Na diverse jaren in andere plaatsen van Gelderland gewoond te hebben zoals Doetinchem, Arnhem en Elst ben ik nu weer ‘terug’ in de bossen van Bennekom. We beseffen ons het wellicht niet dagelijks, maar het prachtige groen in onze provincie Gelderland en de ‘doeners’ mentaliteit van haar inwoners, vervult mij als Gelderlander en ongetwijfeld ook iedereen die dit leest, met trots. Die trots neem ik mee naar Brussel!

Meer lezen over Sjoerd Bakker? Kijk op https://sjoerdbakker.eu.

Ingezonden door: Bram Wieringa, raadsvolger van de VVD-fractie van gemeente Rheden

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden