Resultaat enquête ruimere zondagopenstelling winkels vraagt om nader onderzoek.

Foto:

GEMEENTE RHEDEN – VVD en D66 hebben in de afgelopen weken een enquête uitgevoerd om een onderzoek te doen naar een ruimere zondagopenstelling van winkels in gemeente Rheden. Bijna 650 reacties zijn binnengehaald met een enquête.

Naast de keuze die de mensen gemaakt hebben over de openingstijden zijn er ook veel gesprekken gevoerd en zijn er(online) reacties gegeven. Deze geven aanleiding tot nader onderzoek.

De reacties kwamen zowel online als door middel van gesprekken die de fracties in de dorpen Dieren, Rheden en Velp met inwoners hebben gevoerd. Uit de straatinterviews blijkt dat een kleine meerderheid het niet nodig vindt dat de winkels op zondag langer open zijn. Echter, als de winkels langer open zijn dan geeft een ruime meerderheid aan daar wel gebruik van te maken. Bij de online vragenlijst kiezen inwoners juist voor langere openingstijden.

Vrije keuze

Uit de reacties en de prettige gesprekken die de fractieleden van VVD en D66 met inwoners gevoerd hebben bleek dat de ondervraagden ook de mening van ondernemers en toeristen belangrijk vinden. Niet alleen of zij het wenselijk vinden dat winkels langer open zijn op zondag maar juist of ondernemers hier een vrije keuze in moeten hebben.

Verder onderzoek nodig

Dat betekent dat de fracties van de VVD en D66 een vervolgonderzoek gaan starten waar zij ook andere doelgroepen gaan interviewen. Wordt vervolgd.
VVD en D66 hebben deze enquête gehouden omdat zij benieuwd zijn of de inwoners in de gemeente Rheden een verruiming van de openingstijden op zondag willen. Volgens de gemeentelijke verordening mogen winkels in Rheden op zondag van 12.00 uur – 19.00 uur open zijn. Ondernemers maken zelf een hierin een keuze. VVD en D66 vinden deze vrije keuze van ondernemers heel belangrijk en willen dat optimaal faciliteren.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Krista den Hertog en Yola Hopmans
(Foto: Yola Hopmans)
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden