Nieuwe bezuinigingen op de bibliotheek zijn onbegrijpelijk

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP/ROZENDAAL – De fractie van GroenLinks Rheden heeft met verbazing gereageerd op de nieuwe voorgenomen bezuinigingen op Bibliotheek Veluwezoom in gemeente Rheden. De bibliotheek heeft namelijk een hele belangrijke functie in de maatschappij.

Zo draagt de Bibliotheek Veluwezoom bij aan het lezen onder jongeren maar draagt ook bij aan taalontwikkeling, is het een plek voor ontmoeting en het ontwikkelen van mensen.

Het college stelt bij de begroting voor om €100.000 per jaar te bezuinigen op de bibliotheek.

GroenLinks vindt dit volstrekt onwenselijk. “Bij elke bezuinigingsronde lijkt de bibliotheek aan de beurt te zijn” aldus Tim Endeveld fractievoorzitter van GroenLinks Rheden. “Het bezuinigen op de bibliotheek is onbegrijpelijk. De bibliotheek is steeds meer bezig om een bijdrage te leveren aan de sociale doelen van de gemeente”. Directeur van Bibliotheek Veluwezoom, waar de bibliotheken van gemeente Rheden onder vallen, Lianne Busser geeft aan dat een bezuiniging van €30.000 het maximaal haalbare is.

De bibliotheek zet zich de laatste jaren erg in op verbreding.

Zo is in de afgelopen jaren ingezet op de educatieve afdeling om zo een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de inwoners van gemeente Rheden. Bijvoorbeeld door het opzetten van het Taalhuis laaggeletterde volwassenen hulp krijgen. “Door de bezuinigingen op de bibliotheek schieten wij onszelf en de inwoners in de voet” aldus Endeveld. “We lopen het risico om een belangrijke voorziening kwijt te raken uit het dorp Velp

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden