100 km op de A348 is hard zat!

Foto: rheden.nieuws.nl

D66 RHEDEN – Dinsdag 29 oktober heeft de gemeenteraad van Rheden een motie aangenomen over het terugbrengen van de maximumsnelheid op de A348 tot 100 km per uur. De motie is opgesteld door D66, PvdA, ChristenUnie, GroenLinks, SP en GPR/Burgerbelangen.

De A348 ligt weliswaar op Rhedens grondgebied, maar de provincie Gelderland is de wegbeheerder. Daarom vragen desbetreffende politieke partijen het college van B&W in Rheden om met de provincie in gesprek te gaan over een spoedige verlaging van de snelheid op de A348. Het gaat om het traject vanaf de A12 (rotonde bij Velp) tot de afslag Dieren/Doesburg.

Minder stikstof

D66 wil dit omdat met het verlagen van de snelheid minder stikstof door het verkeer wordt uitgestoten. De Raad van State stelde eind mei vast dat het stikstofbeleid strijdig is met Europese regels. De natuur in Nederland wordt onvoldoende beschermd tegen schade door stikstofuitstoot. De commissie-Remkes heeft deze zomer geadviseerd om zo spoedig mogelijk de maximumsnelheid op snelwegen te verlagen. Dit is een gemakkelijke en snel uit te voeren maatregel. De A348 loopt langs het nationaal park Veluwezoom en de uiterwaarden. Dat is kwetsbare en waardevolle natuur, onderdeel van Natura 2000 gebied.

Beter voor de gezondheid, het klimaat en de veiligheid

Verder is het ook goed voor de gezondheid (verbeterde luchtkwaliteit), het klimaat (minder CO2 uitstoot) en de verkeersveiligheid. Tot slot is er minder geluidsoverlast bij een lagere snelheid.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden