Nieuwe lijsttrekker PVDA Rheden/Rozendaal stelt zich voor

Foto:

GEMEENTE RHEDEN – De gemeenteraadsverkiezingen in 2014 komen dichterbij, PVDA Rheden/Rozendaal kiest voor een nieuwe lijsttrekker, namelijk Herriët Heersink. Onderstaand relaas is haar manier om zich aan de bevolking van de gemeente Rheden voor te stellen. 

Op 24 januari 1959 geboren aan de Hessenweg in Hummelo heb ik een relatief zorgeloos leven kunnen leiden op de boerderij, in het groen en tussen het beestenspul.  Nadat ik de lagere school in Hummelo en later de middelbare school in Doetinchem had doorlopen ben ik op mijn 18e jaar de wijde wereld ingetrokken maar het contact met de regio is behouden gebleven. Al was het maar omdat een deel van mijn familie hier (nog) woont. Sinds vorig jaar woon ik in Velp, dit voelt voor mij als ‘thuis komen’, ook al is het niet helemaal hartje Achterhoek!
Mijn brood verdien ik als adviseur op het gebied van overheid en ICT. Hierdoor weet ik wat er zoal gaande is in het openbaar bestuur en weet mijn weg daarin goed te vinden. Eerder al was ik politiek actief, bij de Partij van de Arbeid in Laren (NH). Daar, in het rechts-liberale hart van Nederland, was het adagium: ‘een goede socialist is een linkse socialist’, alleen daardoor was het mogelijk genoeg tegengas te geven om een solide sociale basis overeind te houden. Ik deed dat als raadslid en later als afdelingsvoorzitter.
De afgelopen twee jaar was ik niet beschikbaar voor de lokale politiek en vooral druk met mijn studie bestuurskunde die ik dit jaar heb afgerond. Toen begon het te kriebelen… en heb ik me gemeld voor de kandidatenlijst van de Partij van de Arbeid in de gemeente Rheden. De rest is oud nieuws: afgelopen donderdag ben ik gekozen als lijstaanvoerder. Nu vooral aan de slag: op naar maart 2014 en een sterke PvdA in de gemeenteraad!
Wat motiveert Herriët?
De werking en legitimatie van het openbaar bestuur houdt mij bezig… Hoe zorgen we er voor dat ‘de overheid’ goed werkt en zij de belangen van alle inwoners rechtvaardig, transparant en toetsbaar, vertegenwoordigt? Voor mij zijn de aloude principes van de PvdA nog springlevend, zoals de sterkste schouders die de zwaarste lasten kunnen (en mogen) dragen…  Maar dan wel graag met een dosis gezond verstand, dus actief de mogelijkheden die mensen hebben stimuleren en proberen iedereen een rol in onze samenleving te geven. Een basisprincipe is voor mij dat iedereen het recht heeft om, respectvol, gezien en gehoord, te worden.
Mijn eerdere ervaringen met het raadslidmaatschap leren me dat je juist op lokaal niveau als PvdA wel degelijk het verschil kunt maken, ook als individu, en dat het meer dan de moeite waard is om daar energie in te stoppen. Die kracht zullen we de komende periode hard nodig hebben: met minder geld hetzelfde of zelfs meer doen. Meer dan ooit zullen we met elkaar aan de slag moeten om kwetsbare mensen in onze gemeente te beschermen en samen met hen slimme, praktische, oplossingen vinden voor ingewikkelde vragen.
En hoe gaat het nu verder?
Het verkiezingsprogramma is vastgesteld, daarmee kunnen we aan de slag. Wat ik belangrijk vind is dat we het programma zoveel mogelijk vertalen naar begrijpelijke, concrete, antwoorden en oplossingen. Op die manier breng je de politiek dichtbij huis en kunnen we uitleggen wat onze plannen zijn. Bovendien wordt het dan gemakkelijker voor kiezers om te reageren en hun mening te geven waar wij dan weer van kunnen leren!
Geweldig om te zien en te voelen wat een mooi team mensen we hebben om campagne te voeren en straks de nieuwe fractie te vormen. Mooi ook om te zien hoe wijsheid en ervaring én jeugdige openheid samen komen. Nu heeeeeel snel met elkaar en met u aan de slag, samen leven, wonen, werken!
Klik HIER voor een eerdere publicatie met de volledige kandidatenlijst die is vastgesteld.
partij-van-de-arbeid-rheden-620x353
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen