PvdA Rheden steunt plan één bad in nieuw zwembad Velp

DE STEEG / VELP – De fractie van de PvdA Rheden dient in de raadsvergadering van 26 november a.s. een voorstel in om het raadsbesluit over het nieuwe zwembad in Velp zo te wijzigen dat het toekomstige zwembad aan de Reigerstraat één bad zal hebben in plaats van twee. De PvdA steunt hiermee het plan dat afkomstig is van drie toekomstige mede-exploitanten: ROC A12, zwemvereniging PFC en sport- en Healthcentrum Jagyba. 

De bouw van dit bad is veel goedkoper dan de voorgestelde variant, minstens energieneutraal en bespaart de gemeente jaarlijks tonnen. Aanvankelijk waren er twee plannen en was het College voorstander van een bad samen met de gemeente Arnhem. Voor dat bad, waarvan de kosten in totaal op 13,5 miljoen geraamd waren, was onvoldoende steun in de gemeenteraad. 
Begin dit jaar werd besloten het tweede plan, aan de Reigerstraat  – dat voorzag in een zwemvoorziening met twee baden – te vergelijken met het plan van de initiatiefnemers. Een onderzoek toonde aan dat de initiatiefnemers een realiseerbaar plan hadden dat op jaarbasis aanzienlijk goedkoper is. De geraamde kosten bedragen tussen de € 131.000 en € 257.000 in het plan van ROC/PFC/ Jagyba, tegen € 349.000 voor een twee-baden- concept. 
Het plan van de initiatiefnemers gaat uit van één bad met een verwijderbaar middenschot en aan beide kanten een beweegbare bodem. Beide delen kunnen los van elkaar worden gebruikt (met aparte kleedruimtes en voorzieningen), maar ook als één bad als daar behoefte aan is.  Daarmee voldoet het bad aan alle wensen van de inwoners. Ook vanuit de medische en paramedische  hoek blijkt grote belangstelling te bestaan voor deze zwemvoorziening. 
Ervaringen in andere gemeentes laten zien dat deze zwembaden niet alleen energieneutraal kunnen zijn, maar zelfs energie kunnen opleveren. Deze voorgestelde combinatie van al deze innovatieve technieken is nieuw in Nederland.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden