Motie VVD Rheden voor ondersteuning van Rhedense ondernemers

Foto: Foter.com CC BY

VVD RHEDEN – Tijdens de raadsvergadering van 25 januari dient de VVD een motie in om te onderzoeken of onze Rhedense ondernemers die door de verschillende lockdowns financieel in de problemen zijn gekomen ondersteund kunnen worden.

Van het geld dat in 2021 voor Coviddoeleinden beschikbaar was, is nog € 863.000,00 over. Wij vragen het college te onderzoeken of dat te gebruiken is om de getroffen ondernemers te ondersteunen door bijvoorbeeld:

– het kwijtschelden van de lokale lasten van 2020 en 2021
– een subsidieregeling realiseren ter ondersteuning van de genoemde doelgroep
– een andere vorm van financiële ondersteuning te bedenken, die wettelijk is toegestaan

Veel ondernemers, die verplicht gesloten moesten zijn tijdens de lockdowns komen niet in aanmerking voor de verschillende ‘financiële potjes’ die door de overheid beschikbaar zijn gesteld om de ondernemers te ondersteunen, en moeten dus de financiële consequenties van de lockdown zelf dragen.

De ondersteuning is bedoeld voor Rhedense ondernemers, die verplicht gesloten moeten/moesten zijn tijdens de lockdown(s) in de sectoren: detailhandel, horeca, kunst/cultuur, sportscholen, reizen, contactberoepen, wellness en recreatie- en toerisme.

“Wij hopen natuurlijk dat de raad deze motie steunt en dat het college aan de slag gaat voor onze Rhedense ondernemers”, aldus Yola Hopmans, Fractievoorzitter VVD Rheden.

De motie is HIER te lezen.

De raadsvergadering is online te volgen en terug te kijken via de website van gemeente Rheden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen