Hoe werkt de lokale VVD Rheden?

Foto: Harry Brouwer

DIEREN – Harry Brouwer is raadsvolger van de fractie van VVD Rheden en draait al een tijdje mee in de lokale politiek. Er worden hem regelmatig vragen gesteld over hoe de lokale partij VVD Rheden nu precies werkt, hieronder zijn uitleg:

Veel gestelde vraag

“Hoe werkt dat eigenlijk bij de lokale VVD?  Worden jullie van uit Den Haag gestuurd of kunnen jullie je eigen keuzes maken?  Het antwoord is dat we niet worden gestuurd door de Landelijke VVD. Wij, de fractie, de wethouder en het bestuur werken zelfstandig. Wij stellen ons eigen verkiezingsprogramma op.”

Daarin nemen we zaken op die hier in Rheden spelen.

“Zoals bijvoorbeeld de behoefte aan betaalbare woningen voor starters en senioren en het al dan niet plaatsen van windmolens. De leden van onze afdeling stellen het verkiezingsprogramma tijdens onze ledenvergadering vast.”

“Wij betalen bijvoorbeeld ook onze eigen verkiezingscampagne. De fractieleden storten elke maand een bedrag van onze vergoeding in de ‘campagnepot’. Gemeente Rheden stelt andere middelen zoals de stemwijzer, campagneborden (bij de dorpsgrenzen) beschikbaar en zorgt voor de informatie-en verkiezingsavond.”

De lokale VVD volgt natuurlijk het liberale gedachtengoed;

“Het uitgangspunt voor gemeentelijk beleid is het liberale gedachtengoed. Als liberalen richten we ons op de lokale problemen en zoeken hier oplossingen voor. Wij willen dicht bij onze inwoners staan en daarom zijn onze raadsleden altijd aanspreekbaar; op straat, telefonisch of via de mail.” 

Wat doet de landelijke VVD dan wel?

“Zij zorgt alleen voor ondersteuning als wij er om vragen. Wij kunnen bijvoorbeeld altijd vragen stellen aan Kamerleden en ministers om het lokale belang te dienen. Zo zit dat dus.”

Harry Brouwer, Raadsvolger fractie VVD Rheden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen