Werkbezoek minister Hanke Bruins Slot (CDA) aan Velp

Foto: Hanke Bruins Slot

VELP – Op zaterdag 12 maart zal minister Hanke Bruins Slot (CDA) van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een bezoek brengen aan Velp. Daarbij is zij te gast van CDA Rheden. Op het programma staat de natuurspeelplaats aan de Gruttostraat, die door inwoners met de bekende Ikbuurtmee-cheques gerealiseerd is.

In het twee deel van haar bezoek zal zij een kijkje nemen bij het Biljoenbad, eveneens in de Gruttostraat. Minister Bruins Slot heeft als speerpunt “een overheid die dienstbaar en dichtbij is” en meer werk wil maken van het versterken van de lokale democratie. Beide projecten zijn daar een mooi voorbeeld van. De projecten die met de Ikbuurtmee-cheques worden gerealiseerd, zijn door inwoners zelf bedacht en uitgevoerd. Dichtbij in hun straat of buurt. Het Biljoenbad kent een speciaal doelgroepenbad. Een speciale wens van inwoners en zorgprofessionals om senioren, Wmo-clienten, mensen met reuma, dementie, hartfalen etc letterlijk een warm bad te geven. En zo te werken aan een vitaler leven.

Programma

Om 10.30 uur begin de minister haar bezoek bij de natuurspeelplaats aan de Gruttostraat in Velp. Buurtbewoonster Pauline Luteijn is initiatiefneemster van het eerste uur en zal de minister vertellen hoe zij samen met buren het project tot een succes heeft weten te maken. Er zijn al 159 initiatieven mogelijk gemaakt met de Ikbuurtmee-checks van de gemeente Rheden: van buurtbankje tot AED, van pluktuin tot trapveldje. Het is  een zeer succesvol programma: goede ideeën worden werkelijkheid omdat buurtgenoten elkaar weten te vinden.

Om 11.00 uur vervolgt de minister haar bezoek aan Velp bij het Biljoenbad. CDA Rheden heeft jarenlang geijverd voor een nieuw zwembad, inclusief een zogenoemd doelgroepenbad. Dit ingegeven door de grote wens van de lokale zorgprofessionals en inwoners met artrose, reuma, hartfalen of revaliderend na een operatie. Hierdoor is het mogelijk om allerlei inwoners de mogelijkheid te bieden om aan hun gezondheid te werken. Ieder op zijn of haar niveau. Het blijkt een voltreffer. Daar waar de coronamaatregelen het laatste jaar toestonden werden de diverse activiteiten meer dan goed bezocht. Voor sommige onderdelen zitten de groepen zelfs vol.

Ouders met kinderen

Daarnaast voert CDA Rheden op vrijdag 11 en zaterdag 12 campagne voor de gemeenteraadsvergaderingen. In Rheden, Dieren en Velp wordt een fantastisch springkussen neergezet. Kinderen kunnen zich heerlijk uitleven, ouders kunnen hun ideeën en wensen voor de komende vier jaar meegeven aan de kandidaat raadsleden van CDA Rheden.

Schema springkussen

DORP LOCATIE DATUM TIJDSTIP
Rheden Marktplein
(hoek Groenestraat/Dorpsstraat)
11 maart 15.00 – 17.00 uur
Dieren Callunaplein 12 maart 10.00 – 12.30 uur
Velp De Overtuin 12 maart 13.30 – 16.00 uur

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen