19 zienswijzen Laag-Soeren Oost, Nimmer Dor

LAAG SOEREN – Op 25 september is de inzendtermijn voor zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan Laag-Soeren Oost gesloten. In dit bestemmingsplan is ook de locatie Nimmer Dor opgenomen. In totaal zijn 19 zienswijzen ingediend. 

De gemeente Rheden geeft aan dat een deel van de zienswijzen kritisch van inhoud is. De indieners betwijfelen of er behoefte is aan extra woningen in het dorp. Ook zijn er zijn zorgen over de steenuil rond het plangebied. Het merendeel van de indieners (14 zienswijzen) zou volgens de gemeente positief zijn en geeft aan er blij mee te zijn dat er eindelijk duidelijkheid komt. “Woningbouw kan gunstig zijn voor de leefbaarheid van het dorp en verenigingen zouden de aanwas van nieuwe leden ook goed kunnen gebruiken”, aldus een verklaring van de gemeente. 
Behandeling in december
Op dit moment worden de zienswijzen behandeld. Waar nodig en mogelijk worden aanpassingen en verbeteringen in het bestemmingsplan doorgevoerd. De gemeenteraad gaat het bestemmingsplan naar verwachting in december behandelen. Wethouder König vindt de  zienswijzen herkenbaar: “Enkele bewoners zijn al jaren tegen de plannen voor nieuwe woningen. Tegelijkertijd weten we dat een groot deel van de inwoners van het dorp wel graag wil dat er nieuwe woningen worden gebouwd. De gemeenteraad neemt in december van dit jaar een besluit. Ik zie de behandeling van het bestemmingsplan in de gemeenteraad met vertrouwen tegemoet.”
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen