“Aan het einde van mijn geld houd ik een stukje maand over”

Foto: PvdA Rheden-Rozendaal

We kennen het allemaal wel. Einde van de maand en te weinig geld. Voor sommigen te weinig om eten te kopen, voor sommigen te weinig om uit eten te gaan. En dan moet je kiezen: rood staan, of maar even niet… of gewoon: niks…

Keuzes maken

Dat was wat er met Nederland aan de hand was vier jaar geleden. Elke dag nieuwe rekeningen in de bus, terwijl we de vorige al niet meer konden betalen. De uitslag van de verkiezingen, onze stem, zorgde ervoor dat VVD en PvdA op elkaar waren aangewezen. Zij hebben zich samen door de berg rekeningen heen geworsteld. Zij hebben keuzes gemaakt: dit niet meer, dit even niet, maar dat moet wel. En dat was niet leuk. De PvdA heeft voor haar eigen kiezers vaak pijnlijke keuzes moeten maken.

Maar aan de andere kant:

Het was wel die PvdA die zorgde dat AOW-ers er niet op achteruitgingen, dat de zorgtoeslag en de huurtoeslag niet werden gekort, dat de huren veel minder hard opliepen dan de VVD had gewild. Had de PvdA dat niet moeten doen? Wij denken dat we dat juist in deze moeilijke tijd wél moesten doen. Dat we de mensen die het het hardst nodig hebben, niet mochten laten stikken.

Water bij de wijn/bier/fris/koffie

En waren dat altijd de keuzes, die onze keuzes zouden zijn? Nee. Maar Nederland is een land waar je met meer partijen regeert, waar je ALTIJD water bij de wijn/bier/fris/koffie moet doen omdat andere partijen er anders over denken.

En wees nou eerlijk:

Wat hebben de andere partijen gedaan? Uitleggen waar u een probleem mee had. Prima. Maar kon u de rekeningen daarvan betalen? Want nu de oplossing nog! Maar die kwam niet. Niet van PVV, niet van SP, niet van het CDA, niet van 50+, niet van GroenLinks. Zij hebben veel getoeterd, maar niks opgelost.

Meer ruimte

Intussen zijn de centen op orde, de rekeningen betaald, en houdt ons land zelfs weer een beetje over. Dankzij de PvdA, dankzij Jeroen Dijsselbloem. Nu kunnen we weer plannen maken voor dingen die nuttig zijn, maar die we eerst niet konden betalen. En vindt de PvdA dat de mensen die het zo zwaar hadden juist nu het eerst aan de beurt zijn. Ouderen, jongeren, zieken, maar ook mensen met een baan die de maand nét wel, of nét niet rondkregen, moeten nu meer ruimte krijgen.

  • De PvdA wil heel graag dat er meer sociale huurwoningen worden gebouwd, want onze jonge mensen komen bijna niet meer aan de beurt.
  • De PvdA wil dat de bescherming tegen ontslag blijft.
  • De PvdA wil dat er meer vaste banen komen in plaats van al die flexbanen en 0- uren contracten.

Een slokje meer!

Het glas was halfvol in de afgelopen jaren. Geef uw stem aan de PvdA om te zorgen dat iedereen een slokje meer krijgt, nu ’t glas dat steeds een beetje voller raakt.
Wij zetten ons ervoor in. Geef ons de kans voor u door te knokken,

(Tekst: PvdA Rheden-Rozendaal)

PvdA Rheden Rozendaal

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen