Laag Soeren onthaalt muzikale Sinterklaas

LAAG-SOEREN – Zaterdag 23 november 2013 is Sinterklaas aangekomen in Laag Soeren. Tijdens de intocht werd een ronde door het dorp gelopen, in ’t Sprengenhus was er een programma voor de kinderen. 

In de straten rond de muziektent waren er spandoeken en vlaggetjes te zien. Sempre Cresendo, de Soerense muziekvereniging, stond klaar bij de muziektent en begon te spelen zodra het rijtuig met daarin de Sint, in zicht kwam. Daar de Sint zijn staf niet bij zich had, werd hij het podium van de muziektent op geholpen door de hoofdpiet. 
r0hy517terj2h3wsqmj2r0sa6
Spandoek
onavvd1aj259basbemub6koyv
‘Hij komt, hij komt…’
Na een korte toespraak werden er nog enkele sinterklaasliedjes gespeeld waarbij de Sint zelf nog dirigeerde. Vervolgens maakte de muziekvereniging zich op te gaan marcheren. De Sint werd  zijn rijtuig in geholpen en vervolgens ging hij met de muziek mee , het dorp door, om aan te komen bij ‘t Sprengenhus. 
rr73g1ven23k2tcx3hk29isih
Sinterklaas vertelt dat hij geen staf heeft…
Aldaar aangekomen bedankte de Sint de voorzitter van de muziekvereniging en nam het dirigentschap tijdelijk op zich. Tijdens het spelen van nog een paar nummers gingen de Sint en de kinderen en ouders naar binnen, naar de hal. Daar was een ruimte gecreëerd waar alle kinderen en de Sint en zijn gevolg konden zitten.
f86tk74avkf3frnm73ldg5zx8
De Sint dirigeert de muziek
Een aantal kinderen werd naar voren gehaald omdat zij een bijzondere prestatie hadden geleverd. Pieten gingen nog rond met limonade en lekkers. Ook werd er nog gezongen door de grotere kinderen, zij hadden het inmiddels, overbekende, lied, De Sinterklaas Cup Song voor hem gezongen en gespeeld, een moderene versie van het alom bekende Dag Sinterklaasje. (U kunt het orginele nummer hier bekijken en beluisteren:

)
Klik voor een uitgebreide fotoreportage op de bovenste foto. 
Bijdrage en foto’s: Peter de Waard
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
z5wbt2zah2vbrknsd0236obbl
Kinderen doen de ‘Sinterklaas Cup Song’
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden