Assistentie van Dierense brandweer en veerbaas bij Intocht Sinterklaas in Dieren

DIEREN – Zaterdagmiddag 16 november 2013 was de intocht van Sinterklaas op de Veerstoep. Het viel deze keer niet mee voet aan wal te zetten voor Sinterklaas en zijn Pieten.

(Door Peter de Waard)

Zie ginds komt de veerpont
Koud en zeer somber was deze middag. Toch waren zeer velen naar de Dierense Veerstoep gekomen om met elkaar de Sint te verwelkomen. Het dweilorkest de Hoge Noot speelde en werd  afgewisseld met sinterklaasliedjes vanuit de luidsprekers die her en der waren opgehangen. De muziek en de geluidsversterking werd verzorgd door een Dierens bedrijf. 
huvqrevbybpdwz5yham99x7ob
Wethouder Tjebbe Vughts stond, samen met schoolkinderen van ‘t Schaddeveld en een gastvrouw de Sint op te wachten. Precies op tijd arriveerde er een groot schip met daarop de Sint en zijn gevolg. Alleen het schip kon door de hoge waterstand nergens aanmeren. De veerpont werd ingezet. Een aantal brandweerlieden ging de veerpont op en de grote rondvaartboot tegemoet.
De Sint en zijn Pieten werden door de brandweerlieden van het schip afgeholpen de veerpont op. Deze ging met zijn passagiers naar de veerstoep, en vervolgens weer terug om de rest van het gezelschap op te halen.
viv2hq5sg0oed4chey5fsfxpd
Eenmaal op de Veerstoep, speelde het dweilorkest weer en kwam de Sint langs en gaf her en der alvast een hand. Vervolgens werd hij officieel welkom geheten door wethouder Tjebbe Vugts. De kinderen van ‘t Schaddeveld overhandigden de Sint een cadeau, een schilderij van een kanariePiet. Hierna werd er nog, middels de geluidsinstallatie een sinterklaaslied ingezet, maar dan wel op moderne wijze en alle Pieten dansten mee. Ondertussen waren een aantal Pieten al langs de wachtende kinderen gegaan om hen snoepgoed te geven.
mniktiowz0k6zzct8s78snf21
De Sint liep door de menigte heen naar zijn rijtuig toe en wachtte tot dat de rijtoer kon gaan beginnen. De Dierense Gelreband haalde hem op en vergezelde hem het dorp in. Op de Wilhelminaweg stapte de Sint uit en ging lopend verder, links en rechts handenschuddend en op de foto. De muzikanten konden onderwijl bijkomen met een lekkere verse oliebol van de bakker aan de Wilhelminaweg. Het verkeer begon wat vast te lopen en ook de bus kwam stil te staan. Een aantal Pieten greep hun kans en bestormden de bus. Alle passagiers kregen iets uitgedeeld. 
ud6ydzbo9wjxynu0jymfpbygq
Nadat de bus zijn weg vervolgde, ging het hele gezelschap nu verder, lopend, naar het Calunaplein alwaar een grote menigte stond te wachten. Zij werd ondertussen vermaakt door het dweilorkest. De Sint stapte later weer in zijn rijtuig dat al op hem stond te wachten. Nu weer (deels) vergezeld door de Gelreband, ging het naar de volgende ontmoetingsplaats ,de Roodborstlaan in Dieren, voor een audiëntie in de Drieschaar. 
Klik HIER voor het totale fotoverslag van de Intocht van Sinterklaas in Dieren
f6yvnl5qgfn6a80daie9ht54t
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden