Arnhemse survivalrunner wint nipt in Neede

ARNHEM / NEEDE – Of een wedstrijd nu meetelt voor het kampioenschap of niet, voor Arnhemmer Joey Bakker maakt het niet uit. “Een wedstrijd is een wedstrijd en dan ga ik voor winst”, aldus Bakker, die tot zijn verrassing vernam dat hij een klassement had gewonnen in de Posbankloop van 29 september jl.

Zondag 20 oktober stond de survivalrun in Neede op het programma. Geen wedstrijd voor het klassement, maar dat deert de deelnemers aan het kampioenschap niet. Veel kanshebbers doen alle wedstrijden mee. Zo ook Joey Bakker, het werd in de Achterhoek een spannende wedstrijd waarbij het tijdens de wedstrijd ‘stuivertje wisselen’ was met de uit Aalten afkomstige Barend Westervelt. Bakker ontsnapte op het juiste moment en hield bijna een minuut voorsprong over. Bakkers trainingsmaatje Vincent Derks (Arnhem) moest meer dan zes minuten toegeven op de koplopers. 
Leeg
De survivalrun in Neede is een run van 7 km met 21 hindernissen. “Zeggen ze… maar dat was dus niet zo. Wat ze daar hebben gedaan is op de kaart één hindernis neergezet maar in het echt waren er dan vier à vijf korte hindernisjes vlak achter elkaar”, aldus Bakker, “flink explosief voor de armen dus. Ook steeds weer grote stukken rennen. Het tempo lag vandaag heel hoog waardoor het zeer slopend was. Toen ik dan eenmaal over de finish kwam voelde ik me ook helemaal leeg”. Met de overwinning in Neede tekende Bakker voor de vierde overwinning op rij dit seizoen.
c5q3pbveyikaw6ddwdm8nrspx
Explosief voor de armen (foto: Natascha Bakker)
Muur van Aalbers
Afgelopen week vernam Joey Bakker tot zijn grote verrassing dat hij het klassement voor 17-jarigen over de Muur van Aalbers in de Posbankloop 2013 had gewonnen. Bakker liep de 6 km wedstrijd. “Ik dacht dat ik tweede of derde was en dat vond ik al een hele prestatie! Atletiek is toch een hele andere tak van sport”, aldus een verraste Bakker. De prijs is een horloge van sponsor Juwelier Aalbers uit Velp.
Foto header: Een survivalrunner houdt het nooit droog (foto: Kees Bakker) ; foto onder: podium in Neede met v.l.n.r. Barend Westervelt, Joey Bakker en Vincent Derks (foto: Natascha Bakker)  
Klik HIER voor meer foto’s van Kees Bakker en Natascha Bakker.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
 
xiz0255ah15z3ku1nrzllygi4
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen