Interland dames volleybal in Arnhem

Foto:

ARNHEM – De Oranje volleybalsters spelen tot en met vrijdag vier oefeninterlands tegen de Japanse dames. De serie wedstrijden is onderdeel van de oefencampagne richting de World Grand Prix. Woensdag 12 juni wordt één van de interlands gespeeld in Arnhem.

De World Grand Prix is de meest prestigieuze competitie voor damesteams ter wereld. De Oranje dames starten dinsdag 11 juni in Zwolle tegen de bronzen medaille winnaars van de laatste Olympische Spelen. De overige wedstrijden worden gespeeld in Arnhem, Wijchen en Apeldoorn. Tijdens het EK Kwalificatietoernooi van de Oranje volleybalsters vorig jaar in Apeldoorn tekenden de sportbonden van de vijf Gelderse kernsporten, het Olympisch Netwerk Gelderland en de provincie Gelderland de intentieverklaring ‘Gelderland Sport!’. Samen met de Gelderse gemeenten en bovengenoemde partners nam de provincie daarmee het initiatief om een positief breedte- en topsportklimaat, moderne sportaccommodaties, aansprekende sportevenementen en versterking van sportwaarden te realiseren. Eén van de vijf kernsporten is volleybal, dat bijzonder populair is in de Gelderse provincie. 
Gelderland Cup
De samenwerking tussen Gelderland en de Nevobo wordt deze maand voor het eerst zichtbaar tijdens de eerste Gelderland Cup in Arnhem, Wijchen en Apeldoorn én de World League wedstrijden van afgelopen weekend in Apeldoorn. De bedoeling is om van de Gelderland Cup een jaarlijks terugkerend evenement te maken.
Clinics
Onderdeel van de Gelderland Cup en de samenwerking met de provincie is de koppeling van de breedtesport aan de Oranje juniorenteams. Zo worden er in overleg met de gastverenigingen van de interlands clinics met Jong Oranje georganiseerd. Deze clinics zijn de afsluiting van een reeks kennismakingslessen die op scholen worden georganiseerd in een aantal Gelderse gemeenten.
Minuut stilte
Ter nagedachtenis aan ex-international Ingrid Visser en Lodewijk Severein zal het nationale volleybalteam met een rouwband spelen. Voor aanvang van de wedstrijden van de Oranje teams op eigen bodem is er één minuut stilte.
Oefeninterland Arnhem 
De wedstrijd in Arnhem wordt gespeeld in Sportcentrum Valkenhuizen en begint om 19.30 uur. Kaarten zijn te krijgen aan de kassa (vanaf 18.00 uur) of vooraf bij Sportbedrijf Arnhem en Sportcentrum Valkenhuizen. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tijdens de openingstijden. Volwassenen betalen € 7,50. Jeugd tot en met 12 jaar en 65+-ers betalen slechts € 4,-. De organisatie in Arnhem is in handen van Sportbedrijf Arnhem en AV Agilitas.
De overige wedstrijden zijn in Zwolle (11 juni), Wijchen (13 juni) en Apeldoorn (14 juni). Klik HIER voor meer informatie.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen