Sterk deelnemersveld ONK Schaken Dieren

Foto:

DIEREN – Van 22 juli tot en met 1 augustus wordt in Dieren het Open Nederlands schaakkampioenschap (ONK schaken) gespeeld. Het toernooi vindt voor de 35e keer in de gemeente Rheden plaats. Er hebben zich nationale- en internationale topspelers ingeschreven.

De organisatie heeft grote namen binnen weten te halen. Oud kampioen grootmeester Erwin L’Ami komt als favoriet naar Dieren. Hij zal het wel moeten opnemen tegen grootmeesters als Alon Greenfeld, Sethuraman Sethuraman, Roeland Pruijssers, Deep Sengupta, Viktor Moskalenko en Viacheslav Zakhartsov. Ook de internatonaal meesters Israel Caspi, Sander van Eijk, Willy Hendriks en Khamparia Akshat zijn van de partij. In totaal hebben zich voor alle toernooi onderdelen meer dan 300 schakers ingeschreven
Nevenactiviteiten
Naast het hoofdtoernooi staan er verschillende nevenactiviteiten op het programma. Zo worden er onder meer schaakcursussen en rondleidingen verzorgd door Bibliotheek Veluwezoom en vindt op dinsdag 30 juli het traditionele voetbaltoernooi bij v.v. Dieren plaats. Eerder dit jaar, op 11 april, gaf grootmeester Erwin L’Ami een simultaanmiddag op scholengemeenschap Het Rhedens in Dieren.
Het ONK schaken wordt gespeeld in Sporthal Theothorne te Dieren, gedurende het toernooi zijn bezoekers welkom. De entree is herkenbaar aan een grote schaaktoren, gemaakt door leerlingen van de school voor praktijkonderwijs de Tender in Dieren.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen