Posbankloop voor teams nog niet volgeboekt

VELP – Teams die deel willen nemen aan de Posbankloop kunnen nog inschrijven. Het teamklassement van de Posbankloop (voorheen de bedrijvenloop) is nog niet volgeboekt. Aan het klassement kunnen bedrijven-, vrienden- en familieteams deelnemen. De Posbankloop wordt gehouden op zondag 29 september 2013.

Marion Groeneweg en Barbara van Gorkum, de organisatoren van het Posbankloop Teamklassement gaan ervan uit dat het maximale aantal van 70 teams de komende weken alsnog wordt gehaald. Marion: “De ervaring heeft geleerd dat de meeste inschrijvingen binnenkomen in de eerste twee weken van september. Het kan dus nog.” Het is vooral de saamhorigheid die de dames aanspreekt bij het teamklassement. Barbara: “De meeste bedrijvenlopers en vrienden- en familiegroepen werken maandenlang samen naar een evenement toe. Samen trainen, samen het parcours verkennen en op de wedstrijddag samen warmlopen. Sommigen lopen ook samen de wedstrijd. Dan sleuren ze elkaar als het ware naar de tijd die ze als doel hadden gesteld.”
De opzet van het teamklassement is vergelijkbaar met die van voorgaande jaren. De deelnemers worden op de wedstrijddag (29 september) ontvangen met koffie, thee en frisdrank in zalencentrum Parkstaete in het centrum van Velp. Daar is omkleed gelegenheid en er zijn masseurs aanwezig. Bij Parkstaete wordt ook van alle teams een foto gemaakt. Na de lopen over 6 en 15 kilometer is de prijsuitreiking opnieuw in het zalencentrum, waar dan ook een buffet klaarstaat voor de deelnemers.
m4dgg31nqkukg9yxn8uu0kc28
Een team bestaat uit drie, vier of vijf lopers (m/v), die allemaal óf de 6 kilometer óf de 15 kilometer lopen. De drie snelste tijden tellen mee voor het klassement. Bij het opmaken van het klassementen wordt een wegingsfactor ingebouwd voor vrouwelijke deelnemers, zodat de prijzen niet automatisch aan mannenteams toevallen.
Gratis Clinics
Ter voorbereiding op de Posbankloop worden voor teamklassementlopers en andere lopers die zich hebben ingeschreven twee trainingen gehouden: op woensdag 11 en maandag 16 september. Op beide dagen is het vertrek om 19.00 uur vanaf Den Heuvel aan de Pr. Kennedylaan in Velp. Deelname is gratis en vooraf aanmelden niet nodig. De trainingen worden gegeven door twee hardlooptrainers van Run2Day Arnhem, Sandra de Jonge en Paul van Rooijen. Het betreft heuveltrainingen die tevens kunnen worden gezien als een parcoursverkenning van de Posbankloop.
Inschrijven voor het Posbankloop Teamklassement (6 en 15 km) kan tot 26 september 24.00 uur via de site: www.posbankloop.nl.
Foto boven: Finish bedrijvenloop 15 km, 2011
Lees alle berichten over de Posbankloop terug in het dossier, link zie onder dit bericht.

Op de hoogte
blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik
HIER en druk op
“Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via
@HetRhedenNieuws

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de
nieuwsbrief.

u1rce2zo7j2hxqang1vedk752
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen