Rozendaalse Veldloop zwaar door warmte

05 sep 2013, 2:01 Sport
infomiddag
ROZENDAAL – Net als de Bedriegertjesloop begin juni, zorgde de warmte voor een zware Rozendaalse Veldloop in Rozendaal. Bijna 700 atleten liepen de twee afstanden.
Vanaf het eind van de middag stroomde het grasveld bij de boerderij aan de Rosendael te Rozendaal vol met deelnemers aan de Rozendaalse Veldloop. Met een temperatuur die op z’n zachtst gezegd ‘zomers’ te noemen was, lag voor de lopers een zware editie van de loop in het verschiet.
Ruim 660 deelnemers schreven zich in voor de 30e editie van de Rozendaalse Veldloop. Burgemeester van de gemeente Rozendaal, Dhr. Klein Molekamp schoot om 19.00u de lopers voor de 12 km weg, tien minuten later gevolgd door het startschot voor de 5,5 km.
Start 5,5 km
De winnaars werden bij de finish opgewacht door de burgemeester met een ‘fles’ en bloemen. Al moesten voor overhandiging, de meeste lopers eerst even bijkomen van de zware omstandigheden onderweg. De uitslag is nog niet bekendgemaakt en volgt zsm.
De organisatie is in handen van de ‘Bedriegertjeslopers’, een stel actieve hardlopers die een aantal malen per week gezamenlijk hun ronde door het bos maken. Door de inzet van de Bedriegertjeslopers en andere vrijwilligers kunnen de kosten voor beide lopen zo laag mogelijk worden gehouden worden en kan de veldloop zijn recreatieve karakter behouden. Met de financiële ondersteuning van sponsors is het mogelijk elk jaar een bedrag van rond de 1000 euro te besteden aan een Goed Doel. De ‘Bedriegertjeslopers’ organiseren elk jaar in juni ‘De Bedriegertjesloop’.
Klik voor een foto impressie van de Rozendaalse Veldloop 2013
Lees ook: ; Meer info:

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
jsgqab491rayhqr0ot9igv4fj
fv93je8g4297flyghkhc5933y
ql6gd5r6tunf4sr8c1upxgy92