EXTREME SPORTS: Velpenaren gaan Gore-Tex Transalpine-Run 2012 lopen

VELP – Twee uit Velp afkomstige atleten staan in de week van 1 t/m 8 september as. voor een enorme uitdaging: ze starten in de Gore-Tex Transalpine-Run 2012, een 320 kilometer lange wedstrijdloop van Duitsland, via Oostenrijk naar Italië, dwars door de Alpen.

VELP – Twee uit Velp afkomstige atleten staan in de week van 1 t/m 8 september as. voor een enorme uitdaging: ze starten in de Gore-Tex Transalpine-Run 2012, een 320 kilometer lange wedstrijdloop van Duitsland, via Oostenrijk naar Italië, dwars door de Alpen.

Edwin Castelein (48 jr.) en teammaat Frans van Huizen (56 jr.) zijn atleten met een ruime ervaring in de duursport , samen zijn ze goed voor 75 (Ultra-) Marathons. Vanaf januari dit jaar zijn ze in speciale training voor deze wedstrijd, die wordt gezien als één van de zwaarste etappe races ter wereld. Weken van 100, 150 en zelfs 240 kilometer hebben de atleten al in de benen en als onderdeel van de voorbereiding hebben Castelein en van Huizen deelgenomen aan gemiddeld 2 (Ultra-)Marathons per maand. “We hebben wedstrijden in heel Europa gelopen met afstanden tussen de 50 en 60 kilometer per wedstrijd”, vertelt Castelein, “Voor het trainen in de heuvels zijn we uitgeweken naar Sauerland en de Ardennen, maar ook op de Veluwezoom is goed te trainen. Het evenaart de zwaarte van de wedstrijd niet, maar we zijn nu topfit, in goede gezondheid en we hebben er zin in”.

De wedstrijd

De Gore-Tex Transalpine-Run wordt in 2012 voor de 8e maal gelopen. De start is op 1 september in het Duitse Ruhpolding, de finish is op 8 september in Sexten (Italie). In acht etappes gaan 250 teams van 2 personen uit 25 landen de uitdaging van 320 kilometers dwars door de Alpen aan. Er moeten 15.000 hoogtemeters (!) worden overwonnen. Dit betekent gemiddeld per dag 40 kilometer hardlopen met gemiddeld 2.000 hoogtemeters per dag.

De route loopt dit jaar via de ‘oostelijke zijde’: Ruhpolding (Dld)-St.Johann (Au)-Kitbühel (Au)-Neukirchen (Au)-Prettau/Ahrntal (Au)-Sand in Taufers (It)-St. Vigil (It)-Niederdorf im Pustertal (It)-Sexten(It).

Uit veiligheidsoverweging en ter ondersteuning van elkaar starten de deelnemers in teams van twee personen. De deelnemers worden in deze etappewedstrijd fysiek en mentaal tot het uiterste uitgedaagd. Met het volbrengen van deze ultieme uitdaging wacht voor de deelnemers aan de finish niets anders dan het felbegeerde ‘Finisher Shirt’.

Team Runnersworld

Edwin Castelein en Frans van Huizen hebben elkaar enkele jaren geleden leren kennen bij Atletiekvereniging Ciko ’66 uit Arnhem. De atleten delen de passie voor duursport en besloten zich in te schrijven voor de grootste uitdaging in hun rijke carrière: de Trans Alpinerun. In december 2011 was de inschrijving van Team Runnersworld Arnhem een feit en werd begonnen met de speciale voorbereiding. Naast trainingskilometers is er ook speciale aandacht voor voeding en materiaal. “Ons doel is de finish halen en mogelijk kunnen we een rol van betekenis spelen in de competitie binnen onze leeftijdscategorie”, aldus Frans van Huizen.    

Goed getraind maar met respect voor de uitdaging staat het team op 1 september aan de start.

Rheden.Nieuws.nl gaat de atleten tijdens de wedstrijd volgen en zal er verslag van doen op de Sportpagina.

Klik op de foto’s voor een groter formaat

Meer informatie:

Blog Edwin Casteleins

Blog Frans van Huizen

MudSweatTrails

Bijlage: Flyer Team Runnersworld (PDF file), zie link onderaan deze pagina 

 

Folder-def.pdf

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen