Toppers naar Velp

VELP – Traditiegetrouw staan er ook dit jaar weer een aantal toplopers en loopsters aan de start van de ATAG Posbankloop.

VELP – Traditiegetrouw staan er ook dit jaar weer een aantal toplopers en loopsters aan de start van de ATAG Posbankloop.

Jeroen van Erp uit Groesbeek en Vladimir Tontchinski uit Wit Rusland zijn de nummers drie en twee van de editie 2010.

 

Uit Nederland komen de Nationale toppers Neals Strik en Jeroen van Damme. 

Strik won afgelopen week de marathon van Guernsey als voorbereiding op de Marathon Eindhoven van 9 oktober.

Jeroen van Damme is een apart verhaal, de Roosendaaler liep enkele jaren op Nationaal topniveau, werd Nederlands Kampioen 10 km en Halve Marathon en raakte toen geblesseerd, inmiddels is hij weer goed op de weg terug de aansluiting te maken met de top en komt hij naar Velp met als laatste palmares, de beste Nederlander in de Tilburg Ten Miles.

Naast deze Nederlandse Toppers komen uit België 4 jonge toppers onder aanvoering van Sanne Torfs. 

Torfs is de coming man in zijn land, dit jaar werd hij al derde bij het Belgisch Kampioenschap 5000 meter en afgelopen jaar tweede bij het Belgisch kampioenschap Halve Marathon, Torfs verloor dit jaar in de eindsprint van de St. Bavoloop in Rijsbergen van Nederlands Marathon Kampioen Koen Raymaekers. Torfs is een vaste vertegenwoordiger van zijn land bij de Europese Crosskampioenschappen. Ook haalde hij afgelopen jaar het Belgisch Kampioenschap Ekiden (marathon met meerdere personen) met zijn club AC Duffel, zijn teamgenoten Maarten Mortelmans en Mario van Waeyenberge komen ook naar Velp.

Ook de snelle Belg Benjamin Barbier start, hij draait mee in de top van de Belgische toplopen, zo was hij derde bij de 10 Mijl van Antwerpen, winnaar van de 10 km van Knokke en vijfde in de 20 van Brussel.
Bij de Masters starten de veelwinnaars Theo van den Abbeel, Ronny Agten en Fransua Woldemariam.

 

Bij de dames staan meervoudig kampioene Marathon Nadja Weijenberg en Utrecht Marathon winnares Pauline Claessen aan de start. Claessen loopt een thuiswedstrijd.

 

Koen Vossers, Chris Henet en Tommy Staal gaan de strijd aan op de 6 kilometer.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden