Renovatie eerste IJsselbrug A12 voltooid en start renovatie tweede brug 24 maart 2024

Foto:

VELP/REGIO – Vanaf zondag 24 maart 2024 09.00 uur krijgt het verkeer richting Duitsland op de IJsselbruggen in de snelweg A12 te maken met een andere verkeerssituatie. Weggebruikers gaan vanaf dat moment over de gerenoveerde middelste (stalen) brug rijden.

Het verkeer maakt dan geen gebruik meer van de buitenste rechter brug, gezien vanaf het Velperbroekcircuit omdat Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie Savera IJsselbruggen beginnen met de voorbereidingen voor de renovatie van deze stalen brug.

Verkeershinder A12 op 22, 23 en 24 maart

Vanwege de noodzakelijke wijzigingen in de wegindeling is de A12 richting Duitsland tussen knooppunt Velperbroek en Westervoort (inclusief afslag 27) 2 nachten afgesloten voor alle verkeer. Deze afsluitingen vinden plaats van vrijdag 22 maart 21.00 tot zaterdag 23 maart 08.00 uur en van zaterdag 23 maart 21.00 tot zondag 24 maart 2024 09.00 uur. Er wordt een omleidingsroute ingesteld met gele borden. Houd in beide nachten rekening met een extra reistijd.

De A12-IJsselbruggen bestaan uit 2 stalen bruggen en 1 betonnen brug. Sinds eind 2022 renoveert aannemerscombinatie Savera IJsselbruggen de 2 stalen bruggen in opdracht van Rijkswaterstaat. De middelste (stalen) brug is versterkt met extra stalen balken en verbeterde lasverbindingen. Ook heeft de aannemerscombinatie de steunpunten vernieuwd en zijn inspectiepaden vervangen. De opgedane ervaring wordt benut in de aanpak van de buitenste stalen brug. In 2026 is de renovatie van beide stalen A12 IJsselbruggen klaar. Na de renovatie heeft het verkeer in beide richtingen weer 4 rijstroken ter beschikking. De stalen bruggen zijn dan weer 30 jaar vrij van groot onderhoud.

Voorbereidingen werkzaamheden A12

Na 24 maart 2024 start Savera IJsselbruggen met voorbereidende werkzaamheden, waaronder de bouw van steigers onder en boven de buitenste brug, evenals de vervanging van voegovergangen. De renovatie wordt op een vernieuwende manier uitgevoerd, waarbij Rijkswaterstaat samen met Savera IJsselbruggen het ontwerp maken en het werk gezamenlijk uitvoeren. Dit zorgt voor een voorspelbaarder verloop van de renovatie, waardoor het werk sneller en binnen budget wordt afgerond.

Meer informatie renovatie A12: IJsselbruggen

Meer informatie over (verkeers)maatregelen op en rond de A12 IJsselbruggen is te vinden op de projectpagina van de A12: renovatie IJsselbruggen. Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden, neem dan contact met Rijkswaterstaat op.

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen