Dag van de Bouw 2023 bij renovatie IJsselbrug Velp-Duiven

VELP/DUIVEN – Afgelopen zaterdag, 17 juni, tijdens de “Dag van de Bouw 2023”, was de bouwlocatie van de 3 IJsselbruggen van de A12 eenmalig te bezoeken. Voor waaghalzen zonder hoogtevrees had de aannemer iets speciaals in petto: zij mochten de 18 meter hoge trappen beklimmen om zo vanaf de brug het werk te kunnen bewonderen.

Tijdens de Dag van de Bouw was de bouwplaats midden in de uiterwaarden vrij toegankelijk tussen 10.00 en 14.00 uur. De ingang naar het bouwterrein bevond zich ter hoogte van Markweg 8, op bedrijventerrein De Beemd, naast het kantoor van de COOP. Parkeren op de bouwplaats en in de omgeving was zeer beperkt of zelfs niet mogelijk, dus het advies was om met de fiets te komen!

Veel bezoekers hadden zich van tevoren aangemeld. De bouwplaats, gelegen op vlakke werkvloeren onder en naast de bruggen, was ook toegankelijk voor mindervaliden. Onder de brug waren verschillende kramen opgesteld waar bedrijven hun stands hadden, zodat bezoekers terecht konden met vragen of voor informatie over de bouw. Er werden foto’s en video’s getoond van de twee stalen bruggen en de werkzaamheden die tot en met 2026 zullen worden uitgevoerd. Voor de kinderen was er een speciale plek ingericht waar ze zich konden vermaken en deel konden nemen aan verschillende activiteiten.

De rondleidingen, onder begeleiding van een uitvoerder, vonden elke dertig minuten plaats in kleine groepjes na inschrijving. Alleen volwassenen en oudere kinderen met stevige dichte schoenen en veiligheidshesjes mochten deelnemen. Optioneel konden ze ook een veiligheidshelm gebruiken. Via de vele steigertrappen beklommen ze de 18 meter hoogte, maakten ze een tussenstop vlak onder de bruggen waar ze uitleg kregen over de werkzaamheden die worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de bruggen nog 30 jaar meegaan. Vervolgens klommen ze verder omhoog naar de afgesloten rijbaan in het midden, waar ze het verkeer aan beide zijden voorbij zagen rijden. De werkzaamheden aan deze brug zullen in 2024 worden afgerond, waarna de andere stalen brug zal worden aangepakt en naar verwachting in 2026 zal worden opgeleverd.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen