4 voordelen van een vakantie-auto huren

Foto: 24 Webvertising B.V.

Wie verre reizen maakt, kiest in de meeste gevallen voor het vliegtuig. Voordeel: je kunt in een relatief korte tijd een grote afstand afleggen. Nadeel: je hebt op de plaats van bestemming niet direct een vervoersmiddel tot je beschikking. De oplossing: een auto huren. Dat gaat tegenwoordig heel gemakkelijk.

Het is nog altijd het meest comfortabele vervoersmiddel: de auto. Je kunt gemakkelijk bagage meenemen, je hebt weinig last van weersomstandigheden, je kunt met meerdere mensen tegelijk op reis en je kiest je eigen weg. Letterlijk en figuurlijk.

Dit klinkt allemaal logisch omdat we het zo gewend zijn. Het is zo vanzelfsprekend om de auto ‘te pakken’. Je komt eigenlijk pas voor verrassingen te staan als je de auto niet meehebt. Als je naar een verdere vakantiebestemming reist bijvoorbeeld, met het vliegtuig.

Op de plaats van bestemming ben je ineens minder mobiel. Hoe ga je verder reizen? Pak je de trein, een fiets, een bus misschien? Hoe krijg je al je bagage mee? Is er wel openbaar vervoer naar jouw plaats van bestemming? In alle gevallen is het ook dan comfortabeler om een auto tot je beschikking te hebben. En dat gaat tegenwoordig eigenlijk heel gemakkelijk.

We geven je hier 5 voordelen van het huren van een auto.

Voordeel: het biedt mogelijkheden

Het is het meest comfortabel om een auto te huren, nog voordat je op vakantie gaat. Ben je verzekerd van vervoer en het bespaart je tijd en geld. Via een site als Easyterra is dit heel goed mogelijk en je kunt naar alle mogelijke favoriete bestemmingen reizen. Denk bijvoorbeeld aan een auto huren op Ibiza. Je kunt gaan en staan waar je maar wilt! Als jij een keer iets anders wilt dan naar het strand, stap je in de huurauto en ga je naar een bezienswaardigheid zoals de hoofdstad Ibiza-stad. Plenty mogelijkheden.

Voordeel: het biedt vrijheid

Om bij het voorbeeld van Ibiza te blijven; wie voor dit bruisende eiland kiest, kiest niet alleen voor zon en strand, maar ook voor dat typische eilandgevoel. Je laat letterlijk alles achter je. Je bent even helemaal los van het vaste land, van thuis, van werk, van dagelijkse beslommeringen en fileleed.

Met name Ibiza-gangers kiezen voor een vakantie die de ultieme vrijheid en onafhankelijkheid biedt. Kies er dan ook bewust voor om het zo te organiseren dat je kunt gaan en staan waar je wilt. Zonder afhankelijk te zijn van openbaar vervoer bijvoorbeeld. Je hoeft je niet te houden aan vertrektijden van bussen. Een auto biedt jou dat ultieme vrije vakantiegevoel. Met een betrouwbare huurauto ben jij aan zet. Zonder rekening te hoeven houden met wie of wat dan ook.

Voordeel: je kunt overal komen

Hou je van de zee, maar wil je liever naar het noorden zoals bijvoorbeeld naar Scandinavië, dan is een huurauto een absolute aanrader. Dit zijn landen waar je snel naartoe vliegt, maar waar de afstanden in het land zelf behoorlijk zijn. Wie veel wil zien van het land, doet dat bij voorkeur in een betrouwbare auto.

Vlieg naar Oslo en stap daar in een auto richting de fjorden, richting het bekende Lillehammer of de schaatsbaan in Hamar. Of reis helemaal door naar het hoge noorden. Als je in dit soort landen een auto tot je beschikking hebt, kun je werkelijk het land leren kennen. Je rijdt urenlang door prachtige landschappen, stopt op plekken die je wilt zien, bezoekt restaurantjes of steekt een fjord over met een autopont. Op deze manier beleef je Scandinavië op z’n best.

Voordeel: je kunt altijd verder

Het mag duidelijk zijn dat je met een huurauto in alle mogelijke landen terecht kunt. En mocht er iets mis gaan onderweg, met een auto van een betrouwbaar verhuurbedrijf vermijdt je alle mogelijke sores bij autopech. Gaat er iets mis, dan wordt er kosteloos een vervangende auto geleverd. Dat geeft een rustig gevoel, waar je ook maar naartoe wilt. Goede service is belangrijk. Je wilt immers zorgeloos op pad.

Voordeel: ervaar eens een andere auto

Bijkomend voordeel is dat je een keer een andere vierwieler kunt uitproberen tijdens je vakantie. Veel mensen vinden dit enorm leuk. Wie van autorijden houdt, stapt met plezier in elke mogelijke auto die wordt aangeboden. Heerlijk toch! Lekker toeren, veel zien en beleven.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden