Leer je hoe je kan schilderen met kleurpotlood!

Foto: Angélique Krijnen

VELP – Het is zo jammer dat velen niet weten wat er allemaal mogelijk is met kleurpotlood. Beeldend vormgeefster Angélique Krijnen van Embellir.nl heeft als missie de kleurpotlood op de kaart te zetten.

In een aantal korte cursussen reeksen over verschillende onderwerpen leert ze je de fijne kneepjes van het kleuren met een kleurpotlood. Naast dat het leuk en laagdrempelig is, is kleuren ook rustgevend. De cursussen zijn geschikt voor beginners en gevorderden.  Voor iedereen is er persoonlijke aandacht op eigen niveau in een kleine groep. De cursussen zijn in lokaal 1 aan de Oranjestraat 36 in Velp, het voormalige atelier van kunstenaar Edward Brantsen. De laatste van dit jaar start 18 november. In januari start een nieuwe reeks. Een kadotip voor de feestdagen!

Je vind alle informatie over de workshops kleurpotloodtechnieken op http://www.embellir.nl/workshops.html

Angélique geeft al een aantal jaren met veel succes cursussen en workshops kleurpotloodtechnieken bij de Royal Talens in Apeldoorn en aan 55-plussers in Velp. Voor het E-magazine Kunstenaars.nl schrijft ze instructieve artikelen over kleurpotloodtechnieken.

De populariteit van de kleurpotlood wint terrein. Het kleurpotlood werd lang gezien als een medium voor kinderen, maar inmiddels bestaat er een grote diversiteit aan professionele kwaliteit kleurpotloden. Kleuren is als het ware schilderen met je kleurpotlood. Dat kan in de geest van Mondriaan in duidelijke vakken zoals we op school hebben geleerd, maar veel leuker is kleuren als Monet met prachtige kleurmengingen en -verlopen.

In haar cursussen en workshops komt ook materialenkennis aan bod. Zo leert men het verschil tussen kleurpotloden, welk papiersoorten zijn geschikt en hoe slijp ik mijn kleurpotlood.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden