Zo vergelijk je internet en bellen in Rheden

Foto: Twenty Four Webvertising B.V.

Tegenwoordig kun je internet en bellen apart van elkaar afsluiten bij verschillende providers, maar natuurlijk kun je het ook nog ouderwets in één abonnement combineren en afsluiten. Over het algemeen zul je hierdoor geld besparen omdat alle diensten afkomstig zijn vanuit één provider in plaats van meerdere van zulke bedrijven.

De kosten van een abonnement waarbij internet en bellen gecombineerd zal in de meeste gevallen dus goedkoper uitvallen dan het afsluiten van losse abonnementen. Bovendien is het ook overzichtelijker om het te combineren bij één provider. Het is dus niet alleen goedkoper voor je, maar het is ook gewoon vele malen handiger. Bovendien is het aan te raden om dergelijke abonnementen te vergelijken zodat je zeker weet dat je kiest voor de goedkoopste optie.

Om heel eerlijk te zijn kan het best lastig zijn om de internet en bellen abonnementen te vergelijken. Dit komt doordat er ontiegelijk veel providers zijn die zulke abonnementen aanbieden. Zo zou je kunnen kiezen voor een exemplaar van KPN of T-Mobile, maar ook XS4All, Oxxio en Tele2 bieden abonnementen aan waarbij je internet en bellen krijgt. Dit is nog maar een kleine collectie van alle providers waarbij je dergelijke opties kunt afsluiten, want er zijn nog veel meer mogelijkheden.

Het is daarom aan te raden om een site te gebruiken voor het vergelijken van alle abonnementen. Zo’n vergelijkingssite heeft over het algemeen nagenoeg alle mogelijke providers op het platform gezet. Dit zorgt ervoor dat alle mogelijkheden ook op de site staan. Zodoende kun je niet alleen alle leveranciers met elkaar vergelijken, maar ook de abonnementen die ze aanbieden. Hierbij zul je waarschijnlijk kiezen voor de goedkoopste optie, maar het wordt aanbevolen om te kijken naar andere factoren.

Zo is onder meer de internetverbinding van belang. Om wat preciezer te zijn, het soort verbinding dat het internet gebruikt. Dit moet namelijk wel bij jouw wensen en behoeften passen. Dit kun je bij het internet vergelijken gelukkig vaak wel aangeven met behulp van filters. Ook kan er gevraagd worden naar glasvezel. Dit soort verbindingen zijn helaas niet in heel Nederland beschikbaar. In plaats daarvan hebben alleen bepaalde delen en plaatsen beschikking over zo’n glasvezelverbinding.

Hierom moet je op de site die je gebruikt om alle abonnementen te vergelijken vaak de postcode van je huis aangeven. Ook kan het platform nog vragen naar het huisnummer en een eventuele toevoeging. Door dit te doen kan de site precies bepalen welke pakketten met internet en bellen beschikbaar zijn op het adres van jouw huidige huis. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat het abonnement dat je gaat afsluiten mogelijk is voor jou.

Naast het soort internetverbinding dat je wil gebruiken kun je nog meer filters aangeven bij de vergelijkingssite. Zo moet je aangeven hoe hoog de downloadsnelheid van de internet minimaal moet zijn. Voor een gezin van 4 personen zul je al snel een pakket moet nemen dat 100 Mb/s heeft. Hierdoor kan iedereen tegelijk internetten, gamen, et cetera. Als je alleen woont dan zal 40 of zelfs 20 MB/s wel voldoende zijn, al hangt het ook af van waarvoor je internet gebruikt.

Je kunt bovendien ook aangeven dat je je huidige telefoonnummer wilt behouden nadat je een ander abonnement hebt afgesloten. Daarnaast kun je tevens duidelijk maken of je onbeperkt wilt gebruik maken van de vaste telefoon. Hierbij kun je kiezen uit alleen Nederland, maar ook de Europese Unie of zelfs de gehele wereld. Om het vergelijken nog wat eenvoudiger te maken voor je kun je op de meeste sites ook de levertijd en de eenmalige kosten bepalen. Hartstikke handig en praktisch!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden