4 redenen om te kiezen voor een refurbished iPhone

Foto: refurbished.nl

De markt voor refurbished iPhones is de afgelopen jaren flink gestegen. Er zijn steeds meer mensen die niet direct kiezen voor een nieuwe iPhone, maar eerst kijken of deze ook als refurbished iPhone beschikbaar zijn. Deze toename in interesse komt voornamelijk door de goede kwaliteit van veel refurbished producten.

Waar mensen jaren terug dachten dat je bij een refurbished product inleverde op de kwaliteit van het product zien mensen nu dat dit niet het geval is. Tegenwoordig heb je refurbished iPhones in verschillende product condities, waardoor de kwaliteit beter aansluit bij de verwachtingen. Daarnaast zijn er nog een tal van voordelen aan het kopen van een refurbished iPhone. Benieuwd naar deze voordelen? Wij vertellen je graag meer.

Bespaar eenvoudig tot -60%

De voornaamste reden om te kiezen voor een refurbished iPhone is het prijsverschil. Bij oudere iPhones, zoals de iPhone 8 en de iPhone X, is het prijsverschil vaak het grootst. Dat komt omdat er van deze iPhones vaak grote voorraden zijn. Toch is het prijsverschil van een nieuwere iPhone, zoals een iPhone 11, ook groot in vergelijking met een nieuwe iPhone 11. Een nieuwe iPhone 11 koop je in de winkel voor minimaal €809,- terwijl je er bij een refurbished leverancier maar €499,- voor betaald. Hierdoor bespaar je eenvoudig honderden euro’s op de aanschafprijs van een nieuwe of oudere iPhone.

Uitvoerige controle door experts

Zoals eerder benoemd worden alle refurbished producten uitvoerig gecontroleerd door experts. Dat is een erg belangrijk proces, omdat een refurbished iPhone al eerder een eigenaar heeft gehad, maar nog wel in de conditie verkeerd voor een tweede kans. De experts controleren deze iPhones dus uitvoerig op meer dan 50 punten. Wanneer ze een defect onderdeel hebben gevonden wordt dit gemaakt of compleet vervangen. Daarna voeren ze nog een laatste controle uit om ook de gemaakte of nieuwe onderdelen te testen. Als de telefoon weer helemaal naar behoren werkt installeren de experts de laatste software en maken ze de iPhone volledig schoon. Zo zien de refurbished iPhones er echt weer uit als nieuw, en merk je niet dat de iPhone al eerder een eigenaar heeft gehad. Sommige iPhones hebben meer krasjes op de behuizing dan anderen. Daardoor is het bij een refurbished leverancier ook mogelijk om te kiezen voor een product conditie. Concreet heb je drie condities: als nieuw, licht gebruik en zichtbaar gebruikt. Bij alle drie de condities wordt de iPhone uitvoerig gecontroleerd en volledig schoongemaakt. Het verschil zit dus alleen in de uitstraling van het product, en niet in de interne conditie.

Zo goed als nieuw, 3 jaar garantie

Wanneer je een grotere uitgave doet is het belangrijk om rekening te houden met de garantie. Koop je een nieuwe iPhone in de winkel dan krijg je maar een garantie van 1 jaar van Apple. De refurbished markt probeert hier wel in mee te gaan door maar liefst 2 jaar garantie te geven. Wil je helemaal zeker zijn van een lange garantietermijn, dan kun je terecht bij refurbished.nl. Zij geven standaard 3 jaar garantie op het gehele assortiment. Refurbished.nl gelooft in de kracht en kwaliteit van hun refurbished producten en dat vertalen zij door in een langere garantietermijn.

Refurbished = duurzaam

Veel mensen proberen meer te letten op het verduurzamen van de samenleving. Vooral de dingen als het scheiden van afval, het kopen van alternatieven van plastic en het rijden in een elektrische auto is de afgelopen jaren flink toegenomen. Logisch, want het verduurzamen van de samenleving is ontzettend belangrijk. Wanneer je een refurbished product aanschaft wordt er automatisch een tweede leven gegeven aan een product. De levensduur van dit product wordt verlengt, en er hoeft geen nieuw product gemaakt te worden. Dat betekent minder CO2 uitstoot door fabricage en transport en minder mijnen naar kostbare metalen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen