Betaalbaar wonen is een recht voor iedereen!

Foto: GPR Burgerbelangen

„Iedereen heeft recht op goede en betaalbare huisvesting”. Dat zegt Thomas Eskes, lijsttrekker van GPR Burgerbelangen, de politieke partij in Rheden zónder Haagse teugels.

„Met iedereen bedoelen we ook iedereen,” vervolgt Thomas, „Wil je op jezelf gaan wonen, wil je groter of kleiner, het moet kunnen. Daarom ook maken wij ons sterk voor meer woningen in de sociale huur en koop in de lagere prijsklassen op en rond het terrein van het huidige ziekenhuis in Velp en zijn we voor woningbouw  tussen Dieren en Laag-Soeren.”

GPR Burgerbelangen wil niet dat er nog meer huurwoningen van woningcorporaties worden verkocht. De verhuurdersheffing die de regering aan de corporaties had opgelegd heeft ervoor gezorgd dat we al veel te veel woningen zijn kwijtgeraakt.

Om speculatie tegen te gaan willen we een zelfbewoningsplicht. Maar we gaan wel akkoord met een constructie waarin ouders een woning voor hun kinderen kopen. „Of omgekeerd.” oppert Thomas.

Eigen inwoners voorrang!

GPR Burgerbelangen wil dat eigen inwoners meer kans krijgen bij het toewijzen van huurwoningen door 25% van de vrijgekomen huurwoningen met voorrang toe te wijzen aan inwoners van de gemeente. Jongeren krijgen zo de kans om te blijven wonen in het dorp waar ze zijn opgegroeid en ouderen om naar een passende woning in hun omgeving te verhuizen.

Bij het bouwen kijken we nadrukkelijk naar lokale wensen. Daarom ligt de nadruk op levensloopbestendige woningen voor senioren en woningen voor starters. Dat zorgt ook voor de broodnodige doorstroming in de gemeente. Uiteraard moeten die woningen betaalbaar en energiezuinig zijn. Bouwmogelijkheden zien we in Dieren achter de Brandweerkazerne en de vroegere hockeyvelden. In Rheden zien we tussen Grinthuizen en Haveland liever woningen dan blokkendozen met goederen.

Nieuwsgierig naar ons programma of onze kandidaten? www.gprburgerbelangen.com

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: GPR Burgerbelangen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen