Energiek voor energie

Foto: GPR Burgerbelangen

Advertorial – „Wij steken graag veel energie in groene energie.” aldus Thomas Eskes, lijsttrekker van GPR Burgerbelangen. „Wij gaan daarbij wél voor datgene wat er in onze gemeente past. ’Krachtig Lokaal’, noemen we dat!” En hij vervolgt: „Wij zien een gemeente voor ons waarin we energie opwekken op een realistische manier én waarin we met elkaar werken aan minder energieverbruik.”

Windmolens leveren in de gemeente Rheden niet genoeg op

De windkaart van Nederland laat zien dat windmolens, door de hoogte van het Veluwemassief, bij ons niet rendabel zijn. Of je moet ze én enorm hoog maken én gigantisch dicht bij woningen neerzetten. Met alle overlast van dien voor de bewoners. GPR Burgerbelangen wil dat energie wordt opgewekt zonder overlast voor onze inwoners. Voor ons daarom geen windmolens in onze gemeente.

Gebruiken wat je hebt

We wonen aan de snelst stromende rivier van Nederland. Het is pure verspilling als we de IJssel ongebruikt voorbij laten stromen. Daarom kiezen wij voor waterkracht als alternatief voor windmolens. Verschillende bedrijven in Nederland ontwikkelen met succes watermolens die in onze rivier stroom voor ons kunnen opwekken, uiteraard op visvriendelijke wijze. „Wat ons betreft windmolens op zee, watermolens in de rivier.” vat Thomas Eskes ons standpunt samen. „Da’s niet met molentjes lopen, da’s vooruitkijken. Naar de toekomst van onze kinderen” voegt hij eraan toe.

Minder energie verbruiken, samen met iedereen

GPR Burgerbelangen wil iedereen in de gemeente Rheden betrekken bij het terugdringen van het energieverbruik. Dus beter isoleren en meer zonnepanelen op de daken van woningen en de panden van bedrijven en instellingen. Iedere eigenaar moet passende maatregelen kunnen nemen: Maatwerk per pand vinden wij van groot belang. Daarom pleiten we voor energiecoaches die – gevraagd en ongevraagd – met inwoners en eigenaren in gesprek gaan. Doel? Samen vaststellen wat er nodig en mogelijk is, technisch zowel als financieel.. En voor een ruime toepassing van de duurzaamheidslening, de lening waarmee u tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan uw woning kunt financieren.

Nieuwsgierig naar ons programma of onze kandidaten?

www.gprburgerbelangen.com

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen