Velp en omgeving is een nieuwe uitvaartonderneming rijker: MJ Uitvaartzorg

Foto: Monique Jonker

Velp en omgeving is een nieuwe uitvaartonderneming rijker. Vanaf oktober verzorgt Monique Jonker uitvaarten in de gemeenten Rheden, Rozendaal, Arnhem, Westervoort, Duiven en Zevenaar maar ook buiten deze regio is ze werkzaam onder de naam MJ Uitvaartzorg.

Monique:

“Na bijna dertig jaar loondienst als financieel medewerkster (waarvan de laatste zeventien jaar bij dezelfde werkgever) besloot ik twee jaar geleden het roer helemaal om te gooien. Een idee van wat ik dan wel wilde gaan doen had ik toen niet.

Naast mijn werkzaamheden heb ik ook een aantal jaren als vrijwilligster gewerkt in de palliatieve zorg. Met die ervaring wilde ik iets doen in de toekomst. Maar het precieze hoe of wat, daar had ik nog geen idee van.

Afscheid nemen

Ik kom uit een grote familie en in de voorbije jaren heb ik afscheid moeten nemen van een aantal dierbaren. Ik maakte samen met mijn familie het in memoriam en tijdens de betreffende afscheidsceremonies voerde ik het woord. Toen mijn vader overleed heb ik echt ervaren hoe het is wanneer je van het begin tot het eind door dezelfde uitvaartverzorger begeleid wordt. Dit heb ik als zeer prettig ervaren. Die warme ervaring vormde dé aanleiding tot de ontdekking in mijzelf: dat wil ik de rest van mijn werkzame leven gaan doen!

Ik ben me gaan verdiepen in de uitvaartbranche en heb de Meander Uitvaartopleiding met goed gevolg afgerond. Werkervaring heb ik opgedaan bij verschillende uitvaartondernemers.

Harmonie

Het ondernemerschap geeft mij de vrijheid om mijn eigen invulling te geven aan het vak van uitvaartverzorger. Met mijn creativiteit, geduld, zorgzaamheid, levenservaring en vooral passie wil ik graag, en dat in grote harmonie met de nabestaanden, een passend afscheid voor een ieder verzorgen. En datzelfde warme gevoel nalaten zoals ik die heb ervaren na het overlijden van mijn vader.

Persoonlijke begeleiding

Samen met de nabestaanden bekijk ik graag de mogelijkheden om een passend afscheid te realiseren. Vanaf de melding van overlijden tot en met de dag van de uitvaart kan gerekend worden op mijn persoonlijke begeleiding. Maar ook na de uitvaart kan altijd een beroep op mij gedaan worden.”

Informatie:

MJ Uitvaartzorg is dag en nacht bereikbaar op tel.nr. 06 – 3318 1678, Talingsingel 60, 6883 CX, Velp.

MJ Uitvaartzorg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen