Biologische boerderij De Nieuwenburgt opent nieuwe winkel op 1 april

Foto: Boerderijwinkel Nieuwenburgt Spankeren

SPANKEREN – Biologische boerderij De Nieuwenburgt in Spankeren opent op zaterdag 1 april 2017 haar nieuwe boerderijwinkel. Van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom aan de Kappersweg 5 om de winkel die in de oorspronkelijke kapschuur is gebouwd, officieel in gebruik te nemen.

Biologische boerderijwinkel De Nieuwenburgt verkoopt verse en eerlijke melk, kazen, rundvlees en appelsap van eigen koeien en land, en onder meer kip, eieren, aardappelen en varkensvlees van biologische collega-boeren uit de omgeving.

De biologische boerderij in Spankeren is in 2016 gestart door Hans Nieuwenburg en Tanja Wezendonk. Ze houden ruim 70 Jersey-koeien, die vorige week voor het eerst weer in de wei in konden. Dit jaar zijn er bovendien 15 kalfjes geboren.

Sinds 15 oktober vorig jaar werden alle biologische producten vanuit de serre van de woning verkocht. Intussen bouwden ze aan een nieuwe, grotere winkel in de kapschuur. Die wordt nu op zaterdag 1 april officieel geopend.

Milieu- en diervriendelijk boerenbedrijf

Tijdens de opening kunnen bezoekers de biologische producten van eigen boerderij proeven en tegelijk zien hoe milieu- en diervriendelijk een kleinschalig, zelfvoorzienend, biologisch boerenbedrijf is. De prachtige Jersey-koeien hebben alle vrijheid en ruimte, er komen geen bestrijdingsmiddelen het erf op en er wordt gewerkt met respect voor de natuur.

De open dag is ook een mooie gelegenheid voor families en kinderen om te zien hoe vlees, melk en kaas met vakkennis, hard werken en liefde voor de dieren geproduceerd worden.

Openingstijden

Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt is elke zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur geopend. Met ingang van 7 april 2017 is de nieuwe winkel ook op vrijdag van 16:00 tot 19:00 uur geopend. Meer informatie op http://www.denieuwenburgt.nl en op https://www.facebook.com/boerderijwinkeldenieuwenburgt.

Contactgegevens:

Hans en Tanja Nieuwenburg, Biologische boerderijwinkel De Nieuwenburgt, Kappersweg 5, Spankeren, telefoon: 06 – 22672589.

Boerderijwinkel Nieuwenburgt Spankeren

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen