Wereldwinkels en boekhandels werken samen tijdens kinderboekenweek

Foto:

REGIO – Woensdag 2 oktober start de Kinderboekenweek. De Wereldwinkels in de regio werken die week samen met hun plaatselijke boekhandels. Wie voor €10,- aan kinderboeken koopt, ontvangt gratis het kinderboekenweekgeschenk, dit jaar is dit het boek “Je bent super…Jan!” geschreven door Harmen van Straaten. Op vertoon van dat kinderboekenweekgeschenk, kan men bij de Wereldwinkel voor slechts 1 euro (i.p.v. €2,50) een unieke boekenlegger kopen.

Klaar voor de start!
Het thema van de Kinderboekenweek is: “Klaar voor de start!”. In Nederland kan ieder kind gratis naar de basisschool. In ontwikkelingslanden is dat helaas wel anders. Veel ouders zijn te arm om hun kind naar school te sturen. Vaak moet er schoolgeld worden betaald en het inkomen is laag. De Wereldwinkel verkoopt producten uit ontwikkelingslanden, waarvoor de producenten een eerlijke prijs hebben gekregen. De ouders verdienen daardoor genoeg om ook hun levensomstandigheden te verbeteren, bijvoorbeeld door hun kinderen naar school te sturen. Door goed onderwijs zijn deze kinderen klaar voor de start van een beter leven, zonder armoede.
Boekenlegger uit Guatemala
De boekenleggers die de Wereldwinkel verkoopt zijn gemaakt in werkplaatsen in het hoogland van Guatemala. Ze zijn met de hand geweven en vormen een brug tussen eeuwenoude traditionele productiemethode en de hedendaagse vraag in onze Westerse culturen, gebaseerd op eerlijke handel. De boekenleggers zijn naar Nederland geïmporteerd door Simbolica. Simbolica geeft de werknemers een leefbaar loon en neemt voor alle kinderen van de werknemers gedurende de gehele schoolperiode een groot deel van de schoolkosten voor haar rekening.
Aan deze actie wordt meegedaan door Wereldwinkels en boekhandels in Beekbergen, Brummen, Dieren, Doesburg, Eerbeek, Rheden en Velp. De kinderboekenweek met deze actie loopt van 2 t/m 13 oktober 2013 en de boekenleggers zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
wereldwinkel2 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen