Eiso Alberda van Ekenstein Officier in de Orde van Oranje Nassau

Foto:

ROZENDAAL/ARNHEM – Eiso Alberda van Ekenstein, voormalig CEO van Teijin Aramid, is vandaag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving de koninklijke onderscheiding voor zijn buitengewone verdiensten voor de Nederlands-Japanse samenwerking en zijn sociaal-maatschappelijk werk in Arnhem en Rozendaal.

Pensioen
Alberda van Ekenstein kreeg de onderscheiding in Arnhem uitgereikt door de burgemeester van zijn woonplaats Rozendaal, Jan Hendrik Klein Molekamp, op de dag dat hij officieel met pensioen gaat.
twaron1-marc-pluim
Relatie Nederland Japan
Alberda van Ekenstein heeft zich jarenlang ingespannen voor de economische en culturele relatie tussen Nederland en Japan. Op zijn initiatief sponsorde het Japanse Teijin de heropening van het Stedelijk Museum en werd het bedrijf hoofdsponsor van Het Gelders Orkest. 
Gert Frederiks, zijn opvolger bij Teijin Aramid: “Eiso staat bekend om zijn liefde voor zowel het Nederlands als Japans cultureel erfgoed. Zijn betrokkenheid en leiderschap hebben er toe geleid dat hij in Japan als één van hen wordt gezien. We waren dan ook niet verrast dat hij in 2009, als eerste niet-Japanner in de geschiedenis van het bedrijf, toetrad tot de board van Teijin.” 
Twaron supervezel
Bij AkzoNobel heeft Alberda van Ekenstein de productie en commercialisering van supervezel Twaron mede in gang gezet en een belangrijke rol gespeeld in de overname  in 2000 door de Japanse Teijin Groep. In die periode maakte het bedrijf een aanzienlijke groei door en werd het één van de grootste investeerders in de Nederlandse economie. 
Over Teijin Aramid
Wij zijn Teijin Aramid, een dochteronderneming van de Teijin Groep en wereldleider in aramide. Daar waar sterkte, duurzaamheid, veiligheid, warmtebestendigheid of een laag gewicht nodig is, is onze aramide vezel Twaron®, Sulfron®, Teijinconex®, Technora® of onze ultrasterk polyethyleen (UHMW-PE) Endumax® aanwezig. Onze producten zijn wereldwijd te vinden in veel verschillende toepassingen en markten zoals automotive, ballistische bescherming, marine, civiele techniek, beschermende kleding, touwen, optische vezelkabels en olie & gas. Met onze hoogwaardige materialen – geproduceerd in onze fabrieken in Nederland en Japan – bieden wij een breed pallet aan producten. Door onze specialistische kennis en jarenlange ervaring zijn wij in staat continu te werken aan nieuwe producten en oplossingen. Vaak in samenwerking met klanten en partners via onze wereldwijde sales en marketing organisatie. Als u meer wilt weten over de wereld van aramide en onze andere hoogwaardige producten, of als u ideeën wilt uitwisselen over nieuwe oplossingen, bezoek dan www.teijinaramid.com en www.teijinendumax.com. 
Over de Teijin Groep
Teijin (TSE 3401) is een technologie gedreven internationale onderneming die geavanceerde oplossingen biedt op verschillende terreinen, waaronder duurzaam transport, informatie en elektronica, veiligheid en bescherming, milieu en energie en de gezondheidszorg. Haar belangrijkste werkgebieden zijn hoogwaardige vezels zoals aramide, koolstofvezels en composieten, polyestervezels, de gezondheidszorg, films, hars- en kunststofverwerking, productconversie en IT. Er werken wereldwijd 16.000 medewerkers verspreid over 150 bedrijven en 20 landen. In het fiscale jaar, dat is geëindigd op 31 maart 2013, had de groep een geconsolideerde omzet van 7,7 miljard dollar en 7,5 miljard dollar aan activa geboekt. Voor meer informatie bezoek www.teijin.com.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen