Asielzoekers in Voormalige Zusterflat/Kantoor Rijnstate Velp

VELP – De voormalige Zusterflat/Kantoor van Rijnstate Velp aan de Broekstraat 9 in Velp staat al enige tijd leeg. De gemeente Rheden wil het in gebruik te nemen als opvanglocatie voor asielzoekers. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de gemeente Rheden zijn voornemens hiervoor een overeenkomst met elkaar af te sluiten voor 2 jaar.

Naar verwachting komen de eerste bewoners vanaf 1 februari 2015. Er zullen, verspreid over verschillende fasen, maximaal 240 asielzoekers worden gehuisvest. Wij kunnen ons voorstellen dat u hierover vragen heeft, zoals ‘wat betekent dit voor ons dorp’ en ‘wat ga ik ervan merken?’ 
Informatieavond 26 november 2014
Daarom organiseren de gemeente Rheden en het COA gezamenlijk een informatieavond. Wij nodigen u daar graag voor uit. Hier kunt u uw vragen stellen, eventuele zorgen uiten en meer informatie krijgen over de plannen en het proces. De informatieavond vindt plaats op woensdag 26 november a.s. van 19.30 tot 21.30 uur in het restaurant van het Rijnstate Ziekenhuis aan de President Kennedylaan 100 te Velp. U bent van harte welkom, vooraf aanmelden is niet nodig.
Landelijke ontwikkeling
Het COA heeft te maken met een enorme toestroom van asielzoekers, een toename van het aantal vergunninghouders en een vertraagde uitstroom naar gemeenten. Daarom is uitbreiding van capaciteit nodig. Er is sprake van een toenemend aantal vluchtelingen uit Syrië, Somalië en Eritrea. 
Maatschappelijke verantwoordelijkheid
De gemeente Rheden wil zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen, en naar vermogen bijdragen. Daarom wil zij meewerken aan het in gebruik nemen van het pand aan de Broekstraat in Velp. 
Kijk voor andere publicaties op:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen