Geen Lammetjesdag, maar Lentefeest op 14 april in Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Zondag 14 april 2024 tussen 11.00 en 16.30 uur organiseert de Stichting de Rhedense Schaapskudde ter ere van de geboorte van de lammetjes het Lentefeest. Het Lentefeest wordt dit jaar georganiseerd rondom het marktplein en de Dorpskerk in Rheden. Om 11.00 uur wordt het Lentefeest officieel geopend door wethouder Gea Hofstede.

Wat is er te doen?

Er zijn veel doe-activiteiten voor kinderen zoals bijvoorbeeld bootcamp, broodjesbakken, schminken, knutselen, samen een sjaal weven die aan het einde van de dag verloot gaat worden, het blotevoetenpad, de circusschool, clowns en natuurlijk de bekende zweefmolen. Er zijn vele leuke kramen met allerlei snuisterijen en lekkernijen. De Hei&Wolgroep laat zien hoe ze de schapenwol verwerken en verkoopt ook de door hun gemaakte producten. Natuurlijk ontbreekt het eigen winkeltje en de koek en zopie van Schaapskudde Rheden niet.

Dit jaar hebben ze ook een kraam met een unieke verzameling van puzzels van o.a. Jan van Haasteren. De opbrengst hiervan is bestemd voor de schaapskudde. In de dorpskerk exposeert Jose Kip, vinden nog wat kinderactiviteiten plaats, is een powerpointpresentatie te zien van het werk van de Rhedense Schaapskudde en kunt u onder begeleiding van een gids de kerk bezichtigen.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Rhedens Fanfarecorps en Ontfanck Gheselle.

Mensen die op het Lentefeest een lammetje adopteren, krijgen nog de gelegenheid om het lammetje te bezoeken bij de schaapskooi op zondag 21 april. Als u bij de muntenkraam een Bingokaart koopt, maakt u kans op een ochtend mee met de herder en de schapen.

Geen Lammetjesdag, maar Lentefeest

In de nieuwsbrief van december schreef de Schaapskudde al dat en waarom zij Lammetjesdag dit jaar niet bij de schaapskooi, maar bij de Dorpskerk organiseren. Lammetjesdag is voor vele mensen een bekend begrip, maar omdat zij niet kunnen garanderen dat er daadwerkelijk lammetjes zijn op de nieuwe plek hebben ze gekozen voor de naam Lentefeest. De reden hiervoor is dat moeder ooi en kind lam niet op een verantwoorde wijze vervoerd kunnen worden. Schaapskudde Rheden probeert wel een paar zogenaamde ‘fleslammeren’ mee te nemen, maar dat beslissen zij op het laatste moment en is onder andere afhankelijk van het weer en de gesteldheid van de dieren.

De opbrengst van het Lentefeest komt geheel ten goede aan de Rhedense Schaapskudde.

Vervoer

Kom zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, de fiets en wandelend, maar voor bezoekers met de auto is er ook gelegenheid om te parkeren bij Business Park Havelandseweg Rheden (van hieraf kunt u de pijlen volgen). Tot aanstaande zondag!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen