Rhedense Fiets4daagse internationaal

DIEREN / ELTEN (D) – Vandaag de derde dag van de Rhedense Fiets4daagse. Voor het eerst in de geschiedenis van de vierdaagse lag er een startpunt in een ander land, te weten Duitsland.

Er werd gekozen voor startplaats Elten, een dorpje in de gemeente Emmerich, niet zo heel ver van Lobith vandaan. In dit dorpje heet een deel Hoch-Elten, en kent als hoogtepunt de Eltenberg (82 meter hoog). Boven op de berg is een pannenkoekenhuis gevestigd, dat vandaag diende als startpunt vanuit Duitsland en als stempelpost vanuit Nederland. Vanmorgen vroeg was uw verslaggever al ter plaatse.
De  route liep vandaag vanuit Dieren via Hummelo, Laag Keppel (met een lus via Hoch-Elten voor de 80 kilometer rijders) terug via Doesburg. Er was in Hummelo een controlepost waar men ook aan de koffie kon op het terras bij een zeer bekende horeca uitbater. Bij die post troffen wij de verslaggever van de krant, hij mocht achter op de motor mee om wat van de sfeer te proeven en daarover zijn verhaal te kunnen maken.
Hond gaat ook mee !
Ook vandaag was er weer een hond van de partij. Het hele gezelschap wilde wel op de foto!
Leuk zo elke dag een andere hond te zien, een paar gesprekjes zo links en rechts, en zien en horen dat mensen het geweldig naar hun zin hebben!
qvcrm7jrzdx05smf4e0b8mypj
Gezellig
Vanmiddag was het op het terras in Dieren weer gezellig druk, de deelnemers kwamen naar de laatste stempelpost en daarna was het hangen aan de bar, luisteren naar het smartlappenkoor, en voor een enkeling zelfs een dansje!
Zo tussendoor was er nog een gesprekje met een dame van 68 die alles bij elkaar fietst, lid is van twee wielerverenigingen en zo per keer ca. 140 km fietst! Al een groot aantal keren heeft ze hier meegedaan. De vrouw overnacht in Dieren bij een gastgezin van vrienden op de fiets. Rheden Nieuws zal hier nog een keer een artikel aan wijden.
’s Avonds is er een buffet voor de deelnemers en voor de vrijwilligers van de Rhedense Fiets4daagse. Nog maar niet denken aan morgen, alweer de laatste dag! De dag waarop Rheden.nieuws.nl  zelf mee zal fietsen. Graag tot morgen !
Foto’s © Peter de Waard/Rheden Nieuws. Kijk voor meer foto’s van de voorbereidingen en de inschrijving in de fotoreportage: rheden.nieuws.nl/fotos 
Peter de Waard volgt voor Rheden Nieuws de Rhedense Fiets4daagse en doet dagelijks verslag in tekst en beeld. Alle verschenen berichten zijn verzameld in het dossier ‘Rhedense Fietsvierdaagse 2013’, zie link naar het dossier onderaan dit bericht.

Op de hoogte
blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik
HIER en druk op
“Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via
@HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u
zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
i73vy08sb43fr8pbaj07cn4pb
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen