Concert van het Zutphens Barok Ensemble

Foto: Zutphens Barok Ensemble

RHEDEN – In de Dorpskerk van Rheden speelt zondag 22 februari, 15.30 uur onder het centrale thema ‘Inbeelding en verbeelding’ het Zutphens Barok Ensemble een concert met werken van Jan Dismas Zelenka, Heinrich Ignaz Franz Biber, George Muffat en Johann Christoph Pepusch.

Zelenka’s ‘Hipocondrie à 7 concertanti’ mag gezien worden als satire over de ziekelijke hypochondrie van zijn baas Heinichen.

De Battalia à 9 van Biber vertolkt het Europese strijdtoneel van zijn dagen. Op meesterlijke wijze beeldt hij de waanzin van oorlog uit, waarbij de ene partij zich verbeeldt superieur te zijn over de andere. En al die strijdende partijen spraken ook toen al volledig langs elkaar heen, getuige het bijzondere deeltje ‘Die liederliche Gesellschafft von allerley Humor’.

Bij de andere werken, van Muffat en Pepusch, kan en mag de toehoorder zich van alles inbeelden en verbeelden.

De fraaie oude Dorpskerk in Rheden leent zich bijzonder voor een sfeervolle uitvoering van deze muziek.

Er is geen toegangsprijs; er wordt een vrijwillige bijdrage na het concert gevraagd.

Volledige informatie op www.zutphensbarokensemble.nl

Informatie over het Zutphens Barok Ensemble
Het Zutphens Barok Ensemble legt zich toe op een historische manier spelen. Het ensemble voert muziek uit die is geschreven in de periode tussen 1600 en 1800 op instrumenten die in die tijd gebruikelijk waren, en in een historische (lage) stemming. De blaasinstrumenten hebben slechts enkele kleppen en de strijkers spelen met een barokstok op darmsnaren. De leden zijn gevorderde amateurs, enkelen hebben een professionele achtergrond. Het ensemble staat onder leiding van barokvioliste Elin Eriksson en repeteert elke dinsdagavond in Zutphen. Het ensemble bestaat ruim 30 jaar en heeft in deze periode veel succesvolle concerten gegeven, vooral in de wijde omgeving van Zutphen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen