Spektakel aan de Rijnkade met De Eusebius Duckrace

ARNHEM – Afgelopen zondagmiddag werd De Eusebius Duckrace gehouden aan de Rijnkade in Arnhem. Deze race zou eigenlijk op 7 september 2014 op de Rijn bij Arnhem al plaats vinden maar werd verzet naar 10 mei 2015.

Dit omdat er volgens de organisatie dan extra tijd was om fondsen bijeen te brengen en kon er beter naar de (milieu-)kritiek op de race worden gekeken.

De Eusebius Duckrace is een ludieke race waarin ruim 3000 rubberen bad eendjes, met zonnebril vanwege het mooie weer, in de Rijn ‘zwemmen’.

De eendjes die als eerste over de finish zijn gekomen hebben voor de deelnemers die de eendjes geadopteerd hadden mooie prijzen opgeleverd. De hoofdprijs was zelfs een gloednieuwe auto deze werd gewonnen door bad eendje met nummer 489.

De opbrengst is bestemd voor restauratie en onderhoud van de Eusebiuskerk. Het is de bedoeling dat het evenement in de toekomst jaarlijks gehouden wordt.

De Duckrace was een spektakel voor jong en oud. Voor, tijdens en na de race was er nog van alles te doen op de Rijnkade. Men kon een badeend voor € 10,00 euro kopen en zo mee doen aan de race.

De deelnemers en toeschouwers werden wel op de proef gesteld, oorspronkelijk zouden de bad eendjes om 14.00 uur te water gelaten worden, maar men moest geduld hebben tot ruim 14.45 uur voordat zij het ruime sop kozen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen